Mondmaskers mogen af op heel wat plaatsen

mondmaskers
Vanaf 1 oktober 2021 vervalt de mondmaskerplicht op heel wat plaatsen.

Op 17 september 2021 besliste het Overlegcomité dat vanaf 1 oktober 2021 de maatregelen tegen COVID-19 minimalistisch moeten ingevuld worden. De mondmaskerplicht blijft enkel behouden in het openbaar vervoer (trein, tram, bus, metro en stations), de zorginstellingen  (ziekenhuizen en woonzorgcentra), bij contactberoepen (dokters, kappers....) en evenementen zonder Covid Safe Ticket met meer dan 500 personen binnen en 750 buiten. De mondmaskerplicht valt dus weg in Vlaamse winkels maar blijft behouden in Brusselse en Luikse winkels. 

Waar de mondmaskerplicht op de werkvloer wegvalt, moet nog steeds de social distancing gerespecteerd worden. Bedrijfsfeestjes en teambuildings zijn bij voorkeur beperkt, buiten en op vrijwillige basis. Vergaderingen gebeuren bij voorkeur nog steeds online. Als er toch fysiek vergaderd wordt, dan bij voorkeur enkel met de noodzakelijke personen en met respect voor social distancing en ventilatie.

Ook in de horeca vervalt de mondmaskerplicht, zowel voor klanten als voor personeel. Wallonië en Brussel zouden wel nog vasthouden aan de mondmaskerplicht. 

Op school vervalt de mondmaskerplicht eveneens op 1 oktober 2021.

Lees meer over