Mondmaskerplicht in Leuvense stadskern goed opgevolgd

Woonzorgcentrum Groene Boog schenkt mondmaskers aan personeel
Sinds vandaag, zaterdag 25 juli, geldt er een mondmaskerplicht in de Leuvense stadskern. “Het grootste deel van de mensen droeg een mondmasker. De verplichting wordt erg goed opgevolgd”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “Ik wil iedereen daarvoor bedanken.”

Dit weekend sensibiliseren de stad en de politie en worden flyers uitgedeeld met een plannetje waarop de mondmaskerzone is ingekleurd. “Degenen die geen mondmasker aan hadden, droegen het onmiddellijk als ze er op aangesproken werden”, zegt Ridouani. “We monitoren ook bijkomende plekken. Als het daar druk wordt, kan er een mondmaskerplicht ingevoerd worden. Ik ben tevreden dat het zo goed opgevolgd wordt, en het toont dat mensen bereid zijn bijkomende inspanningen te leveren om het coronavirus in te dijken.”

Beste preventie: drastisch verkleinen bubbels

“We blijven de komende dagen en weken de situatie nauwgezet opvolgen. Momenteel is het aantal besmettingen in Leuven laag, maar we blijven voorzichtig en alert. We rekenen erop dat de nationale veiligheidsraad maandag over een daadkrachtig pakket maatregelen beslist, waaronder een drastische verkleining van de bubbels.” Ridouani pleitte daar al eerder voor en vroeg aan de gouverneur om het voorstel over te maken aan de veiligheidsraad.

Het is uiterst belangrijk om ook de andere maatregelen te blijven volgen. “Beperk je fysieke en sociale contacten zo veel mogelijk, hou afstand van elkaar, en was je handen geregeld. Laten we voorzichtig en alert blijven, de maatregelen goed volgen en zorg dragen voor elkaar. Zo kunnen we samen de opmars van het virus tegenhouden”, besluit Ridouani.

Lees meer over