Mohamed Ridouani (Vooruit) lijstduwer voor Vlaamse verkiezingen, maar hij zal geen mandaat opnemen: "Focus op Leuven"

25 november 2023 | 14u04 | Gepost door redactie
Mo
Leuvens schepen Bieke Verlinden zal de Vlaamse lijst trekken voor Vooruit in Vlaams-Brabant. Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani kondigde deze week nog aan om opnieuw kandidaat-burgemeester te zijn. Hij zal voor de Vlaamse verkiezingen fungeren als lijstduwer, maar zal geen mandaat opnemen. 

"Er is me door mijn partij gevraagd om bij de volgende verkiezingen de Vlaamse lijst te trekken. En dus in de nationale politiek te stappen. Ik heb daar ernstig over nagedacht. Leuven loslaten kan ik niet. En mandaten combineren wil ik niet. Je kan ze dan maar beiden half goed doen, zo sta ik niet in het leven. Ik ben daar consequent en standvastig in. Voor mij is deze beslissing dan ook een keuze voor rechtlijnige en serieuze politiek, dat is in deze tijden echt nodig. Ons verhaal in Leuven is niet zonder belang. De samenleving verruwt en we verleren om zorgzaam en oprecht met elkaar om te gaan. We zijn in staat te verbinden met gelijkgestemden, maar bruggen slaan naar anderen met een andere mening of achtergrond lukt alsmaar minder. Daarom is het streven naar inclusie essentieel, hoe moeilijk dat soms ook is. Zodat iedereen meetelt en iets kan betekenen in de omgeving waarin hij of zij leeft. Het is waardevol om genereus en openhartig te proberen samenleven, en zorg te dragen voor de mensen om je heen. Leuven moet op dat vlak een baken blijven", vindt Ridouani.

"Mijn beslissing is dus duidelijk: ik ga voluit voor Leuven. Onze stad heeft nog heel wat in haar mars. Uiteraard is een nationaal mandaat belangrijk, maar als ik in mijn hart kijk, dan is er geen twijfel. Ik wil graag opnieuw burgemeester zijn, van Leuven", besluit Ridouani.

Lees meer over