Mogelijke terugkeer naar het scherm door Adriaan Van den Hoof is zuur voor slachtoffers

21 maart 2023 | 13u47 | Gepost door redactie
adriaan
Vorig jaar liepen bij de VRT, werkgever van Adriaan Van den Hoof, klachten binnen tegen hem over grensoverschrijdend gedrag. VRT haalde hem van het scherm, maar misschien staat de deur voor een terugkeer mogelijks op een kier. "Dat is zuur", reageert een vrouw die klacht tegen hem neerlegde. 

Van den Hoof benadrukt dat het om zaken uit zijn privéleven gaat en dat hij zich al geëxcuseerd heeft bij zijn slachtoffers. Over het waarom de VRT hem aan de kant schoof, zegt hij dat hij nog steeds niet weet waarover dat gaat. Volgens Humo gaan de officiële klachten bij VRT over fysiek geweld, stalking en elektronische belaging. 

In 'Dag Allemaal' geeft een vrouw, die vorig jaar klacht indiende wegens grensoverschrijdend gedrag en partnergeweld, nu haar visie op de zaak. Ze is emotioneel gekraakt en is niet overtuigd van de verontschuldigingen van Van den Hoof.  "Grensoverschrijdend gedrag gaat over veel meer dan het seksuele, het gaat ook om het mentale en de manipulatie", zegt de vrouw. "Adriaan gaat wild tekeer, stuurt daarna een lief berichtje en herbegint, keer op keer hetzelfde liedje." Mocht de vrouw Adriaan opnieuw op het scherm zien, dat zou ze moeilijk vinden, ondanks dat ze vindt dat hij goede televisie maakt. 

Lees meer over