Minister Weyts heropent 2de en 3de graad secundair onderwijs tijdens bezoek aan De Wijnpers

de wijnpers
Vandaag brachten Ben Weyts, Vlaams minister van onderwijs, en Gunther Coppens, gedeputeerde voor onderwijs, een bezoek aan de provinciale school De Wijnpers in Leuven. De minister zette met zijn bezoek de heropstart van de 2de en 3de graad van het secundair onderwijs kracht bij.

“Na zes maanden van halftijds afstandsonderwijs kunnen de leerlingen van de 2de en 3de graad secundair onderwijs weer voltijds terug naar de schoolbanken”, zegt Ben Weyts, Vlaams minister van onderwijs. “We zijn blij dat deze fysieke heropstart van het onderwijs vanaf vandaag mogelijk is. We zijn ervan overtuigd dat 100% contactonderwijs het welzijn en welbevinden van de leerlingen ten goede komt."

Eén van de scholen die volledig heropstartte, is de provinciale school De Wijnpers in Leuven. De Wijnpers biedt studierichtingen aan in de domeinen Kunst en creatie, land- en tuinbouw en STEM.

“We zijn de directie en leerkrachten dankbaar. Want zonder hun inzet en creativiteit was deze heropstart van het contactonderwijs niet mogelijk. Uiteraard staat de veiligheid van de leerlingen en het personeel in de school op nummer 1”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor onderwijs.

“We willen graag nog een inhaalbeweging maken voor onze kunstvakken, projecten, praktijklessen tuinbouw en cv/sanitair en de toegepaste wetenschapslabo’s. Deze zijn niet zo makkelijk te vervangen door onlinelessen. Ook hopen we in de laatste weken voltijds contactonderwijs de motivatie en het welbevinden van iedereen weer op te krikken en leerlingen nog extra te begeleiden en remediëren”, zegt directeur Lut Lambert.

Lees meer over