Minderjarigen verdacht van pakjes met drugs over gevangenismuur te gooien

11 mei 2020 | 15u22 | Gepost door redactie
Minderjarigen verdacht van pakjes met drugs over gevangenismuur te gooien
Het parket gelastte afgelopen weekend de onderzoeksrechter nadat aan het licht kwam dat onbekende jongemannen verdachte pakjes over de gevangenismuur van Leuven-Hulp gooiden. Tijdens de afgelopen weken werden verschillende meldingen gemaakt van verdachte gedragingen rond de muren van de hulpgevangenis. Eén verdacht pakket werd onderschept tijdens de wandeling op de koer van de gevangenis op […]
Het bericht Minderjarigen verdacht van pakjes met drugs over gevangenismuur te gooien verscheen eerst op Leuven Actueel.

Het parket gelastte afgelopen weekend de onderzoeksrechter nadat aan het licht kwam dat onbekende jongemannen verdachte pakjes over de gevangenismuur van Leuven-Hulp gooiden. Tijdens de afgelopen weken werden verschillende meldingen gemaakt van verdachte gedragingen rond de muren van de hulpgevangenis. Eén verdacht pakket werd onderschept tijdens de wandeling op de koer van de gevangenis op 23 april. Het bevatte kleine hoeveelheden cannabis en cocaïne. Op vrijdag 8 mei 2020 betrapte de politie van Leuven een 16-jarige uit Herent, die rondhing aan de gevangenis en zich verdacht gedroeg. Wanneer de politie hem wilde controleren, wandelde hij de tuin van residentie 7even Tuinen in. Op die plaats werd een verzwaard pakket met een gsm en een 3-tal gram cannabis gevonden. De jongen ontkende dat het zijn pakketje was. Hij vertoonde echter sterke gelijkenissen met de jongen die op camerabeelden van 23 en 24 april bij de hulpgevangenis stond en pakketjes over de muren gooide. Uit onderzoek kwam naar voren dat hij vermoedelijk drugs verhandelde samen met twee vrienden, een 17-jarige uit Bierbeek en een 17-jarige uit Lubbeek. Voor deze drie minderjarige verdachten werd de jeugdrechter gevorderd. De jeugdrechter zal de jongeren horen en de gepaste maatregelen nemen.

Het bericht Minderjarigen verdacht van pakjes met drugs over gevangenismuur te gooien verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over