Met Marc Van Ranst de toekomst van virologie bespreken op café? Dat kan

21 februari 2024 | 12u24 | Gepost door annpeeters
Marc Van Ranst
Met Marc Van Ranst de toekomst van virologie bespreken op café? Aan de toog hangen met Paul De Grauwe en discussiëren over de rol van geld in een digitale samenleving? Dat kan tijdens de Human Library van FTI Leuven. 

Dit zijn twee van de meer dan dertig experts die als levende encyclopedieën te raadplegen zijn op dinsdag 19 maart in twintig Leuvense cafés. Denk aan speeddates die je niet met een potentieel lief, maar wel met nieuwe inzichten en kennis naar huis sturen.

Interactief

Kunnen we veroudering stoppen of op zijn minst vertragen? Zullen we in de toekomst écht alles 3D printen of überhaupt nog seks hebben? Hoe veroorzaakt AI sociale ongelijkheid, en welke impact hebben je darmen op je gezondheid? Al deze vragen en meer worden beantwoord tijdens korte sessies in twintig Leuvense cafés. Want de Human Library is een heel interactief evenement. Jij mag de experts / levende encyclopedieën alles vragen over hun kennisdomein. En dat in een intieme setting, met maximaal drie mensen per tafel.

Leuvense cafés

Dit evenement vindt dinsdag 19 maart plaats in twintig gezellige Leuvense cafés. Of je nu houdt van een rustig gesprek bij een drankje of een spannende kroegentocht, er is voor elk wat wils. Beleef deze unieke ervaring alleen of neem je vrienden mee voor een onvergetelijk interessante avond. Registreren kan vanaf 20 februari. Een voorlopig overzicht van alle sprekers en locaties vind je hier.

De Human Library maakt deel uit van Flanders Technology & Innovation (FTI) and& te Leuven, het future-creating stadsfestival voor innovators, kunstenaars, families en ondernemers, voor iedereen die zich wil laten inspireren door de impact van innovatie. De Leuvense binnenstad vormt vijf dagen lang het decor voor talks, inspiratie, netwerkmomenten en kunstinstallaties. Dit jaar focust FTI and& te Leuven op het thema “Health & Wellbeing For Future Generations”, met aandacht voor technologieën die het leven van volgende generaties beter maken, zowel fysiek als mentaal. Het volledige programma is hier raadpleegbaar. Inschrijven kan hier.

Lees meer over