Meer dan 60.000 bezoekers op Hapje-Tapje

4 augustus 2019 | 23u38 | Gepost door redactie
Meer dan 60.000 bezoekers op Hapje-Tapje
Een dikke 60.000 bezoekers kwamen mee de 31e editie vieren van Vlaanderens oudste en ook grootste culinaire eendagsevent Hapje-Tapje.
Het bericht Meer dan 60.000 bezoekers op Hapje-Tapje verscheen eerst op Leuven Actueel.

Het werd weer een topeditie, met meer dan 60.000 fijnproevers die naar Leuven afzakten om zich te laven aan al het lekkers dat de stad te bieden heeft. Al vanaf de start om 12 uur was het culinaire parcours gezellig druk, rond 16 uur leek het even op de koppen kloppen. Door de uitgekiende uitbreiding van het parcours -waarbij dit jaar opnieuw het Margarethaplein en het De Laeyensplein werd meegenomen- was het echter nergens onaangenaam druk.

In de prijzen
Op de ‘Grand Place Gourmande’ was het aangenaam vertoeven in de schaduw van de grote overkapping. Gelukkig, want het was moeilijk kiezen tussen al dat culinaire geweld dat er zijn opwachting maakte. Ook op de rest van het parcours waren weer topgerechtjes te ontdekken. De professionele jury had de handen vol met het uitreiken van de gegeerde prijzen.
Restaurant Zarza ging aan de haal met prijs voor beste gerecht voor de ‘handgepelde grijze garnaal, zuiderse salsa en kroepoek van oester’. De zilveren medaille ging naar Rossi voor de cheesecake. De beste prijs/kwaliteit vond je dan weer bij Den Angelus, BBQ brothers ging met de persprijs aan de haal. Mooiste stand was er voor Het Moorinneken met als runners up Baracca en Huis der Burgers. Het lekkerste bieraanbod tenslotte vond je in het Rock Cafe.

“Ondanks dat Hapje-Tapje aan zijn 31e editie toe was, bleven we innoveren en nieuwe dingen introduceren. Dat is dit jaar bijzonder goed geslaagd met de ‘Marché des Métiers’, waar we de Leuvense topambachtslui bij elkaar brachten”, zegt schepen van evenementen Denise Vandevoort. “Ook de toegenomen ruimte door de uitbreiding van het parcours kon op veel bijval rekenen. Verder blijven we inzetten op duurzaamheid met bio-afbreekbare bordjes, bestek en afvalsorteereilanden.”

Barmannenrace
Op de Oude Markt werd in de loop van de namiddag de Barmannenrace gehouden. Jessie Verberckmoes van Bar Nine wist opnieuw de trofee binnen te halen. Een unicum, want nog nooit eerder, won iemand 2 jaar op rij. Egy Selja van het Rock Café was trouwens ook opnieuw de beste barvrouw. ’s Avonds speelden eerst ‘local heroes’ The Lighthouse en nadien ambiancemaker pur sang Coco XL Jr de Markt helemaal kapot. Het was weer een onvervalste Leuvense hoogdag op Het Groot Verlof.

Het bericht Meer dan 60.000 bezoekers op Hapje-Tapje verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over