Meer dan 4.000 euro geïnd tijdens verkeerscontrole

Verkeerscontrole
Woensdag deed de verkeersdienst van de Leuvense politie samen met controleurs van de FOD Mobiliteit, de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) en de omgevingsinspectie een controle op zwaar vervoer.

18 vrachtwagens werden naar de kant gehaald voor controle. Drie voertuigen waren te zwaar geladen. De bestuurders moesten telkens een deel van hun lading overladen op een ander voertuig. De lading op twee andere vrachtwagens bleek onvoldoende vastgemaakt te zijn.

Eén vrachtwagenbestuurder reed zichzelf in de kijker door op de E40, vlakbij de wegenwerken in Bertem, half op de rijstrook en half op de pechstrook te rijden. De inspecteurs konden vaststellen dat de chauffeur zijn smartphone in de hand had. Zijn rijbewijs werd op bevel van het parket onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Tijdens de controle die erop volgde, kwam ook aan het licht dat de man niet over een bewijs van vakbekwaamheid beschikte.

Op een vrachtwagen geladen met gevaarlijke goederen tot slot, kon de controleur vaststellen dat de goederen niet correct gelabeld werden. Alle controlediensten samen schreven in totaal voor 4.200 euro aan boetes uit.

Lees meer over