Meer bussen door Celestijnenlaan

24 september 2019 | 09u20 | Gepost door redactie
Op een recente infovergadering voor de buurt werd duidelijk dat het college in het voorjaar 2019 een beslissing nam over een toekomstig traject voor de ringbus doorheen de Celestijnenlaan in Heverlee op basis van een studie van een Leuvens studiebureau. Noch de studie noch de collegebeslissing voorzag inspraak van de buurt. De talrijke aanwezigen op […]
Het bericht Meer bussen door Celestijnenlaan verscheen eerst op Leuven Actueel.

Op een recente infovergadering voor de buurt werd duidelijk dat het college in het voorjaar 2019 een beslissing nam over een toekomstig traject voor de ringbus doorheen de Celestijnenlaan in Heverlee op basis van een studie van een Leuvens studiebureau. Noch de studie noch de collegebeslissing voorzag inspraak van de buurt. De talrijke aanwezigen op de infovergadering maakten hun ongenoegen over de gang van zaken duidelijk.

“Is de stad bereid deze collegebelissing te herzien en vooralsnog in overleg te gaan met de buurt?”, vroeg gemeenteraadslid Zeger Debuyser van N-VA zich maandagavond op de gemeenteraad af.  “Het aantal bussen zou van 8 naar 24 per uur stijgen, maar we houden rekening met de bezorgdheid van de buurt. Er is een princiepsbeslissing genomen, maar die is nog niet definitief”, laat schepen Dirk Vansina van CD&V weten.

Gemeenteraadslid Zeger Debuyser vraagt zich af waarom het tracé door de dicht bewoonde Celestijnenlaan moet lopen en of de ringbus via de Sint-Jansbergsesteenweg laten rijden geen betere oplossing is.

Volgens schepen David Dessers van Groen is er alvast geen probleem voor het verdwijnen van de parkeerplaatsen in de Celestijnenlaan, want die zouden gecompenseerd worden aan ’t Celestijntje.

Het nieuwe tracé komt er omdat er een nieuw busstation zal aangelegd worden aan UZ Gasthuisberg. “Daardoor zullen er meer bussen langs de ring rijden en komt er ook een nieuw bustracé”, zegt schepen Dessers.

Het bericht Meer bussen door Celestijnenlaan verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over