Meditatieweekend monnik in de stad

12 juli 2019 | 11u09 | Gepost door redactie
Meditatieweekend monnik in de stad
Het is niet nodig om naar de Himalaya of India te reizen voor een retraite, het kan ook gewoon midden in de stad. Voor het eerst organiseert Leni Cellini van Ont-moeten een meditatieweekend in het centrum van Leuven. Zelf heeft ze jarenlange ervaring in meditatie en ging ze meermaals op retraites in binnen- en buitenland. De weldaad van het samenzijn in stilte wil ze nu graag delen met anderen. De meditatieruimte van het Zenboeddhistisch centrum in Leuven biedt hiervoor de ideale locatie.
Het bericht Meditatieweekend monnik in de stad verscheen eerst op Leuven Actueel.

Rust vinden in de drukte van het dagelijks leven: het is niet zo gemakkelijk. To-do-lijstjes lijken vaak eindeloos, collega’s of kinderen doen lastig, ’s avonds laat moet de afwas nog gedaan, … Zelfs op vakantie lukt het niet om tot rust te komen. Hoe deze voortdurende ratrace stoppen? Hoe kunnen we proeven van innerlijke rust en vrijheid?

“Daar zijn verschillende manieren voor,” zegt Leni Cellini, “maar waar ik het meest vertrouwd mee ben, is mindfulness en meditatie. Het is eigenlijk vrij simpel: we stoppen waar we mee bezig zijn en maken tijd om even niets te doen. Dat kan in het begin oncomfortabel voelen, want het gaat in tegen onze automatische piloot, maar na een tijdje voelt het bevrijdend en ontstaat er meer innerlijke rust en ruimte.”

Tijdens het laatste weekend van juli kan je in het centrum van Leuven op retraite gaan. Twee dagen lang helemaal niets hoeven doen. Je kan er samen met anderen mediteren, een stiltewandeling doen door de stad en gezamenlijk mindful eten. Zo kan je meer vertrouwd raken met stilte, ontspanning, ont-moeten.

Praktische info:

– Waar: J.B. Van Monsstraat 101, Leuven (in de lokalen van het Zenboeddhistisch centrum Leuven)

– Wanneer: zaterdag 27 juli (14u-21u) en zondag 28 juli (10u-17u)

– Inschrijven: leni@ont-moeten.be (tot 22 juli, de plaatsen zijn beperkt)

Meer informatie:

– Website: https://ont-moeten.be/event/meditatieweekend-monnik-in-de-stad/?instance_id=39&utm_source=rss&utm_medium=rss

– Facebook event: https://www.facebook.com/events/452732692180403/?utm_source=rss&utm_medium=rss

 

Foto: Silvester Van Kersschaever

Het bericht Meditatieweekend monnik in de stad verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over