Masterchef Junior in Leuven

19 september 2019 | 12u54 | Gepost door redactie
Masterchef Junior in Leuven
Op woensdag 23 oktober zal EIT Food voor de eerste keer een ‘Masterchef Junior’ organiseren in Hal 5 in Leuven, dit in samenwerking met Rikolto. Op dit event strijden 10 teams van jongeren tussen 16 en 17 jaar oud voor de titel Masterchef Junior 2019-2020.
Het bericht Masterchef Junior in Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Binnen het GoodFood@School programma richt Rikolto het GoodFoodies-netwerk op: een netwerk van Leuvense jongeren die als ambassadeur zullen optreden voor gezonde en duurzame voeding.

Bij dit event willen we hen op een speelse manier laten ervaren hoe je ook lekker kan koken met gezonde en duurzame ingrediënten.

De gerechten worden beoordeeld door een vakkundige jury die bestaat uit 3 masterchefs: Kenny Bernaerts, Kwinten de Paepe en Pieter-Jan Lint. Presentator van dienst is Christophe Stienlet. Hij zal het beste van zichzelf geven om de deelnemende teams te animeren en te motiveren in de spannende kook-battle.

De jongeren zullen koken met een gevarieerd aanbod. Ze kunnen kiezen uit lokale en seizoensgebonden groenten, fruit, kruiden, vlees van biologische oorsprong, duurzame gevangen vis, enzovoort. Ook lekkernijen gemaakt van insecten en plantaardige alternatieven staan op het menu.

Alle teams worden begeleid door een coach: een jonge chef die hen zal helpen om gezonde, duurzame en lekkere gerechten te realiseren.

Het bericht Masterchef Junior in Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over