Martelarenplein wordt Open Dansvloer op 5 oktober

27 september 2022 | 13u39 | Gepost door annpeeters
dans
Stad Leuven zet tijdens de 10-daagse van de veerkracht in op een uitgebreid programma voor haar inwoners. Ook voor de jongeren komt er een evenement dankzij de samenwerking tussen MIJNLEUVEN en Open Dansvloer.

Dat dansen gelukkig maakt, is wetenschappelijk bewezen. Er komen gelukshormonen vrij, je voelt je creatiever en verbonden met anderen rondom je. Het opzet van “Dans maar” is daarom simpel: kom dansen op je eigen ritme, in alle vrijheid en zonder te oordelen.

Gewoon plezier, geen oordeel
Danscoach Hilke van Open Dansvloer zorgt voor een veilige dans-setting waarbij de focus ligt op alles even loslaten. Dat zo’n uitlaatklep belangrijk is, weet ook schepen van jeugd Dirk Vansina: “Er zijn zo veel manieren voor jongeren om hun hoofd even leeg te maken en om je beter en weerbaarder te voelen. Initiatieven zoals ‘Dans maar’ zijn daarbij een grote meerwaarde. Alles draait immers om de juiste setting en een veilige omgeving zodat jongeren zich verbonden en begrepen voelen.”

Dans maar mee
Er worden twee danssessies georganiseerd. Eentje van 16 tot 16.30 uur en een andere van 18 tot 18.30 uur. Elke sessie start met een opwarming. Daarna dans je vrij, zoals je wil en geeft danscoach Hilke enkele opdrachten. Je wordt extra aangemoedigd door spreuken en illustraties op de grond waar je op en rond kan dansen. Elke Leuvense jongere is welkom om mee te dansen op woensdag 5 oktober op het Martelarenplein (kant Maria Theresiastraat). Deelname is volledig gratis en je hoeft niet niet op voorhand in te schrijven.

Lees meer over