Marokkaanse fietsendieven betrapt in fietsenstalling aan station van Leuven

31 mei 2023 | 15u39 | Gepost door redactie
parking
Zondagochtend omstreeks 7.30 uur merkte een getuige op hoe twee mannen aan verschillende fietsen aan het prutsen waren in de fietsenstalling van het station van Leuven. De politie van Leuven werd opgeroepen en zij konden een man aantreffen die nog aan een fiets bezig was. In de onmiddellijke omgeving werd ook een kompaan van deze verdachte opgemerkt.  

Beide verdachten werden staande gehouden en verklaarden aanvankelijk spontaan dat ze kwamen om fietsen te stelen. Het duo leek ook onder invloed van verdovende middelen te zijn. Het gaat om twee mannen van 32 en 27 jaar oud uit Marokko, zonder gekende verblijfplaats in België.  

Op de camerabeelden kon de politie vaststellen dat de verdachten reeds rond 6.50 uur de fietsenstalling binnenkwamen. Ze wandelden van fiets naar fiets en hebben aan enkele fietsen manipulaties uitgevoerd.  Eén verdachte gaf de feiten toe in zijn verhoor, de andere verklaarde dat hij te veel pillen had genomen en er zich niets meer van herinnerde.  

Het parket van Leuven heeft beide verdachten gedagvaard volgens de procedure van het snelrecht. Beide verdachten verschijnen eind juli voor de correctionele rechtbank.  

Lees meer over