Man wil cannabis over gevangenismuur gooien

Minderjarigen verdacht van pakjes met drugs over gevangenismuur te gooien
De politie van Leuven arresteerde op vrijdag 18 september 2020 een 28-jarige man uit Brussel die een pakketje met cannabis over de muur van gevangenis Leuven-Hulp wilde gooien. De politie hield een oogje in het zeil na eerdere meldingen dat er drugs over de gevangenismuur werden gegooid. De politie zag een jongeman die een bolvormig pakje over de muur trachtte te gooien. De politieagenten arresteerden de man. Hij bood hevig weerstand en raakte enkele agenten. In het pakje zat onder andere cannabis.

De politie deed nazicht in de omgeving om eventuele kompanen van de jongeman aan te treffen. In de Jozef II-straat kwam een motorfiets traag aangereden. De bestuurder stoof weg toen hij de politie opmerkte. De 22-jarige, eveneens uit Brussel, werd na een achtervolging onderschept in de Blijde Inkomststraat. Hij bekende dat hij zijn vriend had afgezet aan de gevangenis.

Het parket vorderde de onderzoeksrechter tegen de twee mannen op verdenking van inbreuken op de drugswet, vereniging van misdadigers, ongewapende weerspannigheid, opzettelijke slagen of verwondingen aan een agent. De verdachten werden allebei voorgeleid en aangehouden.

De lokale onderzoeksdienst onderzoekt of de twee verdachten ook in aanmerking komen voor eerdere feiten waarbij drugs over de gevangenismuur werd gegooid.

Lees meer over