Man slaapt in zwaar beschadigde wagen op voetpad

22 november 2021 | 15u56 | Gepost door annpeeters
Inbraak in Leuven ontdekt door spoorwegpolitie van Gent
Zondag rond 10u werd op het voetpad een geparkeerd voertuig met Nederlandse nummerplaten opgemerkt op de Diestsesteenweg in Kessel-lo, in het gedeelte tussen de Leuvensestraat en de Vuurkruisenlaan. Het voertuig was zwaar beschadigd, maar daar bleef het niet bij.

De auto stond deels op de rijbaan en deels op het voetpad. De wagen had aan de linkerzijde twee lekke banden en ook nog blikschade aan de voorzijde en aan de zijkant. De schade was vermoedelijk het gevolg van een recente aanrijding. De agenten ter plaatse konden zien dat de bestuurder in de auto lag te slapen.

Wanneer ze hem wakker maakten, werd de 33-jarige man met Nederlandse nationaliteit verbaal agressief. Hij weigerde elke medewerking en was duidelijk nog onder invloed van alcohol. De politie sloeg de man in de boeien en voerde hem af naar het commissariaat om te kalmeren en te ontnuchteren. Zijn voertuig was niet meer rijvaardig en moest getakeld worden.

De politie is op zoek gegaan naar een ander aangereden voertuig, maar kon dit niet in de onmiddellijke omgeving aantreffen. Mogelijk was de schade aan het voertuig het gevolg van tegen een hoge boordsteen te rijden.

Tijdens de verdere controle werd in het voertuig nog een gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen. Er werden lastens de man een heel aantal processen-verbaal opgesteld.

Lees meer over