Man met alle symptomen van Corona toch naar huis zonder test

19 maart 2020 | 13u18 | Gepost door redactie
Man met alle symptomen van Corona toch naar huis zonder test
Rudy Struys heeft al een aantal dagen hoge koorts en vertoont alle symptomen van corona, toch wordt de man na zijn bezoek aan de spoedafdeling naar huis gestuurd met de melding dat hij geen cornabesmetting heeft. Thuis ontdekt zijn vriendin dat er zelfs geen test gedaan is.
Het bericht Man met alle symptomen van Corona toch naar huis zonder test verscheen eerst op Leuven Actueel.

Woensdagavond trok Rudy Struys op verwijzing van zijn huisarts naar de spoedafdeling van het ziekenhuis in Leuven. “Hij had al zeven dagen aan een stuk 38 graden koorts, een droge kuchhoest, was kortademig en erg zwak”, zegt vriendin Mia Bils. “Op aanraden en met een verwijsbrief van de huisarts gingen we naar het ziekenhuis. Daar werd hij na een aantal onderzoeken terug naar huis gestuurd met de melding, dat hij een longontsteking heeft, maar geen coronabesmetting. Hij kreeg antibiotica voorgeschreven. Wij waren enorm opgelucht dat Rudy niet besmet was.”

Brief aan huisdokter

“Thuis heb ik de brief voor de huisarts geopend, omdat ik het toch bizar vond dat er gezegd werd dat ik op anderhalve meter van mijn vriend moest blijven en dat ik naar de dokter moest als ik koorts zou krijgen. In de brief stond zwart op wit dat ‘gezien geen noodzaak tot hospitalisatie er geen coronatest werd afgenomen. De patiënt moet wel 7 dagen in thuisisolatie verblijven gezien alsnog risico op coronavirus.’ Hoe kan dit nu? Ze sturen ons naar huis en laten ons in de waan dat er enkel sprake is van een longontsteking, terwijl we niet zeker zijn dat mijn vriend niet besmet is. Dat maakt ons zeer ongerust. Ze hebben ons een vals gevoel van veiligheid gegeven. Voor ons is het nu wel duidelijk dat de cijfers die we dagelijks op tv zien, bijlage niet de werkelijke cijfers zijn van het aantal besmette mensen.”

Het bericht Man met alle symptomen van Corona toch naar huis zonder test verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over