Man in rug getrapt en uitgescholden voor "kankerhomo" aan station

4 november 2021 | 13u27 | Gepost door redactieleuven…
Benedenplein Leuven
Een man is woensdagmiddag agressief benaderd geweest aan de achterzijde van het station van Leuven aan het Benedenplein. Hij kreeg een trap in de rug en werd uitgemaakt voor "kankerhomo". 

"Zonet uitgescholden geweest als “kankerhomo” en er werd langs achteren op mijn rug getrapt, op het Benedenplein in Leuven", doet Robbe zijn relaas op twitter. De man wandelde van het station richting parkeerplaats, toen hij plots benaderd werd door een groep jongeren. Het slachtoffer wilde aan de kant gaan, maar een van de jongeren zocht toch het contact op. Robbe probeerde alles te negeren, maar de jongeren bleven opdringerig.

Hij werd bij de kraag gevat, waarop hij de aanvaller wegduwde. Die keerde echter op zijn stappen terug en stampte Robbe in de rug. "Wat mij des temeer kwaad maakte, is hoe een tiental personen bewust (letterlijk) de andere kant uitkeek. Ik dacht dat we in België wel wat meer lef hadden", reageert de man teleurgesteld. "Hoewel ik niet op mannen val, vind ik geaardheid in geen enkel conflict een relevante factor. Dit was homofobie. Dit tolereer ik niet. Ik doe hier aangifte van en hoop dat iedereen in dezelfde situatie hetzelfde doet", besluit Robbe. Hij belooft aangifte te doen bij de Leuvense politie.

Lees meer over