Man die step en fiets probeert te stelen blijkt illegaal in België te verblijven

Leuvense mobiliteitsambtenaar Tim Asperges is Mobiliteitspersoonlijkheid van 2019
Donderdag rond 15.20 uur merkte een bewakingsagent verdachte handelingen op in de fietsenstalling ‘Tiensevest’ aan het station van Leuven.

Op de camerabeelden was te zien hoe een man rondhing in de fietsenstalling en een step manipuleerde. Toen de bewakingsagent polshoogte ging nemen, zag hij dat de verdachte aan het slot van de elektrische step morrelde en het stuur plooide. Even later merkte hij dat de verdachte bij een plooifiets stond en het slot van de fiets over het stuur probeerde te trekken. Agenten van Securail werden erbij geroepen en hielden de verdachte in bedwang. De politie van PZ Leuven werd verwittigd. Bij de fouille bleek de verdachte een rugzak en heuptas met werkmateriaal, onder andere een kniptang, pijpsnijder en schroevendraaier, bij zich te hebben.

De verdachte, een man van 20 jaar die illegaal in het land verblijft, ontkent dat hij de step en fiets wilde stelen. Het parket dagvaardde de man onmiddellijk in toepassing van de snelrechtprocedure. De man moet zich midden december voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor de poging tot diefstal van de step en de fiets.

Lees meer over