M nodigt bezoekers virtueel uit in zijn zalen

20 maart 2020 | 10u26 | Gepost door redactie
M nodigt bezoekers virtueel uit in zijn zalen
Nu een fysiek bezoek aan M zeker tot na 5 april moet wachten, doet het museum er alles aan om zijn aanbod tot bij de bezoeker thuis te brengen. “Bezoekers kunnen op de website virtueel rondwandelen in de zalen, video’s bekijken over huidige en afgelopen expo’s, luisteren naar de eerste podcast die M lanceerde of lezen in het eerste nummer van het splinternieuwe magazine van M”, zegt Denise Vandevoort, voorzitter van M. Op sociale media leeft het aanbod verder onder de hashtag #haalMinhuis.
Het bericht M nodigt bezoekers virtueel uit in zijn zalen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Zeker tot en met zondag 5 april ontvangt M geen bezoekers als maatregel om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. “Toch wil M ook nu zoveel mogelijk mensen in aanraking brengen met de kunsten. Ook als die mensen zelf elkaar niet meer mogen aanraken vanwege een besmettelijk virus dat de hele wereld in zijn greep heeft”, zegt Peter Bary, algemeen directeur van het museum.

Virtueel door de zalen wandelen

Zo stelt M een reeks afgelopen expo’s op zijn website ter beschikking in de vorm van online 360°-tours. Bezoekers kunnen daarbij virtueel door de zalen wandelen en op bepaalde highlights klikken om er meer over te weten te komen. Zo zijn de recente tentoonstellingen ‘The Waddle Show’ van Nel Aerts en ‘Borman en zonen – De beste beeldsnijders’ nu online beschikbaar. Wie terug naar afgelopen zomer wil reizen, kan opnieuw door de zaalvullende installaties van Pieter Vermeersch wandelen. Het volledige aanbod van in totaal negen tours staat op de mleuven.be/beleefMdigitaal.

Podcast: Moving Henry

De restauratie van de Leuvense Sint-Pieterskerk die net afgerond is, leverde boeiende verhalen op. Tijdens de ontmanteling en restauratie van het praalgraf van Hendrik I van Brabant in de kerk, vonden de restaurateurs een mysterieus kistje. De vondst is het begin van een zoektocht naar de overblijfselen van de eerste hertog van Brabant. En de aanleiding voor de eerste podcast van M. De vijf afleveringen zijn volledig te beluisteren via Spotify, Soundcloud, iTunes en op de website diericbouts.be.

M, het nieuwe magazine van M

M bracht bovendien eind februari een nieuw magazine uit, genaamd M. Het verschijnt voortaan twee keer per jaar en staat vol verhalen over onze tentoonstellingen, lezingen, de collectie van het museum en de werking achter de schermen. Aan het woord komen kunstenaars en curatoren, maar ook medewerkers en vrienden van het huis. Het volledige magazine is beschikbaar via Issuu.

M op video

Voor de thuiszitters die Netflix bijna uitgekeken hebben, duikt M in zijn videoarchief. Op het Youtube-kanaal van het museum kunnen bezoekers zelf grasduinen tussen video’s over lopende en afgelopen projecten. Wie liever regelmatig een hapklare portie video voorgeschoteld krijgt, kan op Instagram-TV (IGTV) de reeks #haalMinhuis volgen. Daar verscheen de afgelopen dagen al een reeks korte video’s over Angolees kunstenaar Kiluanji Kia Henda, die nu in M tentoonstelt.

Het hele digitale aanbod is verzameld op deze pagina op de website van M. Dit aanbod wordt bovendien voortdurend aangevuld. Zo komt er binnenkort ook een digitaal aanbod voor gezinnen online.

 

Het bericht M nodigt bezoekers virtueel uit in zijn zalen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over