LvL-fractieleider Alexandra Roumans wordt tijdelijk vervangen in gemeenteraad

25 september 2023 | 10u03 | Gepost door annpeeters
Alexandra Roumans – Jasper Steyaert – Lien Degol – Jo Robbelein (politiek secretaris LvL) – Zjef Cockelaere
Maandagavond legt Jasper Steyaert de eed af in de Leuvense gemeenteraad. Hij neemt tijdelijk de positie van fractieleider Alexandra Roumans over die haar bevallingsrust opneemt.

Jasper Steyaert, die bij de vorige verkiezingen een zesde plaats innam op de lijst, zal Roumans tijdelijk vervangen in de gemeenteraad. Jasper is een jonge dertiger die woont in Kessel-lo. Hij zal samen met Lien Degol de komende maanden de liberalen in de Leuvense gemeenteraad leiden, waarbij hij ook de rol van fractieleider overneemt. Jasper wil vooral focussen op inspraak en mobiliteit: "De democratie waar beleid getoetst wordt door een keer om de vijf of zes jaar naar het stemhokje te gaan, is verleden tijd, Leuven slaagt er helaas nog niet in participatie in het DNA van haar werking te vervatten, daar wil ik een steentje toe bijdragen.”

“Ik kan alvast met een gerust hart mijn bevallingsrust ingaan”,  zegt Roumans. “Ik ken Jasper al enkele jaren en heb het volste vertrouwen in zijn capaciteiten. Hij en Lien zullen ook een topduo vormen tijdens de komende maanden.”

Ook voorzitter van Liberaal voor Leuven Zjef Cockelaere heeft vertrouwen in Jasper: “Jasper heeft zich altijd al ingezet bij de Leuvense liberalen, waarbij hij ook lang actief was bij onze jongeren. Ik ben ervan overtuigd dat hij dat prima zal doen!”

Roumans zal afwezig zijn tot midden januari waarna ze haar mandaat opnieuw opneemt.

Lees meer over