Lukas zingt in UZ Leuven voor Mobile School

21 november 2019 | 11u40 | Gepost door redactie
Lukas zingt in UZ Leuven voor Mobile School
Op 12 december vindt om 12 uur, op de gloednieuwe raadpleging kindergeneeskunde van Campus Gasthuisberg, een uniek middagconcert plaats ten voordele van de Leuvense vzw Mobile School, een organisatie die met rijdende schoolborden werkt aan het zelfbeeld van straatkinderen in verschillende continenten.
Het bericht Lukas zingt in UZ Leuven voor Mobile School verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lukas, een personeelslid van UZ Leuven en semiprofessioneel artiest, schreef naar aanleiding van het overlijden van een ex-collega bij Mobile School een lied over de leefwereld van straatkinderen. In de song ‘SILAS’ beschrijft hij niet enkel het harde leven op de straat, maar geheel in de filosofie van de organisatie, schetst hij de kinderen ook als personen met een naam en talenten.

“In de afscheidsviering voor mijn ex-collega Saskia, die vrijwilligerscoördinator was bij Mobile School, werd ons gevraagd de naam op een kaartje te schrijven van een kind of een jongere die moet opgroeien in moeilijke omstandigheden”, zegt Luk Bellens die, na een onderbreking van 25 jaar, sinds kort opnieuw optreedt onder de naam Lukas”.

Die vraag bleef in zijn hoofd spelen en inspireerde hem uiteindelijk om het nummer te schrijven. In een gesprek met Arnoud Raskin, ontwerper van de mobiele schooltjes en nog steeds de drijvende kracht achter de organisatie, werd besloten de song te ondersteunen met beelden van de mobiele schooltjes in volle actie. “Van het één kwam het ander en algauw groeide het idee om met het lied een actie op te zetten in het kader van de Warmste Week van studio Brussel” vertelt Lukas. “Het leek ons bovendien een mooi idee om de actie te koppelen aan de nieuwe afdeling kindergeneeskunde.”

Lukas’ muzikale kompaan David Van Eykeren, eveneens UZ-personeelslid, stapte naar Professor Gunnar Buyse van de dienst kindergeneeskunde. Die laatste wilde graag de actie ondersteunen en er werd beslist om een slotconcert te voorzien in het nieuwe UZ Leuven gebouw. Ook de mobiele school zal bij dat concert op de raadpleging aanwezig zijn, zodat de patiëntjes en hun ouders zelf kunnen ervaren hoe de organisatie met de borden te werk gaat op straat.

“Ik hoop dat we in aanloop naar dat concert al heel wat geld kunnen inzamelen voor het prachtige werk dat Mobile School levert” zegt Lukas. “Als we bovendien daar, met bezoekers, personeelsleden en patiëntjes samen even de 150 miljoen Silassen in de wereld in de schijnwerpers kunnen zetten, is voor mij de actie geslaagd.”

Met een video wordt de actie deze week op gang getrokken en meteen ook gekoppeld aan een inzamelactie op facebook. Je vindt de video op www.facebook.com/Lukas4mobileschool.?utm_source=rss&utm_medium=rss

Het bericht Lukas zingt in UZ Leuven voor Mobile School verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over