Luchtzuiverende muurschilderingen in Brusselsestraat

27 september 2019 | 00u28 | Gepost door redactie
Luchtzuiverende muurschilderingen in Brusselsestraat
Vanaf begin oktober zal de Brusselsestraat er anders uit gaan zien. De buurt wordt in verschillende fases opgefleurd met muurschilderingen, die bovendien ook nog eens CO2 en NO2 zouden absorberen.
Het bericht Luchtzuiverende muurschilderingen in Brusselsestraat verscheen eerst op Leuven Actueel.

ZUURSTOF! is een participatief traject waarin Treepack samen met het Huis van de Tolerantie Leuven, VZW Mentality de omgeving van de Brusselsestraat zal opwaarderen. Met deels participatieve street art-projecten, burgerparticipatie en muurschilderingen zullen lelijke muren, elektriciteitscabines en een viaduct opgefrist worden met kunstwerken in een fauna en flora-thema.

Dit project is ontstaan vanuit het Huis van de Tolerantie, waar stafmedewerker Thomas Vanaudenhoven zich dagelijks bezighoudt om een betere sociale cohesie te creëren in de buurt van de Brusselsestraat: “Veel bewoners beklagen zich over de huidige situatie van hun buurt, meer bepaald de omgeving rond het viaduct van de Leuvense ring. Met alle feedback en verkregen informatie in het achterhoofd, is er samen met kunstenaarscollectief Treepack een participatief traject opgestart, waarin de probleempunten worden aangepakt.”

Concreet

Op 5 en 6 oktober 2019 wordt een elektriciteitscabine volledig opgewaardeerd met luchtzuiverende verf, in 2020 wordt de onderdoorgang van het viaduct in de verf gezet en in 2021 zullen de creatieve buurtbewoners de lange zijmuur van het viaduct op de ’s Hertogenlaan met een professionele artiest uit het Treepack artiestennetwerk transformeren tot een participatief pareltje.

Niet alleen muurschilderingen zijn een deel van het project. Het Huis van de Tolerantie is een organisatie die ernaar streeft om de sociale cohesie in haar buurt te verbeteren en in stand te houden. Dit wordt verwezenlijkt door verschillende socio-culturele en participatieve projecten waaronder muziek, kunst, workshops, lezingen en debatten.

Het bericht Luchtzuiverende muurschilderingen in Brusselsestraat verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over