Lucas for Life vzw doet eerste schenking aan het KITES-team van UZ Leuven

lucas for life
Lucas for Life is een jonge vzw uit het Leuvense die zich inzet voor palliatieve zorg bij kinderen en jongeren. De vzw verkocht al meer dan 530 boekjes voor het goede doel. Een eerste cheque ten bedrage van 7500 euro werd op 6 januari 2021 overhandigd aan het KITES-team van UZ Leuven.

De vzw Lucas for Life vindt zijn oorsprong in het levensverhaal van Lucas Bruyland, die op zevenjarige leeftijd overleed aan kanker.

De ouders van Lucas schreven destijds een prentenboek om aan Lucas te kunnen vertellen dat hij nooit meer beter zou worden en zou sterven. Ze schuwden daarbij de moeilijke vragen en emoties die rondom de dood hangen zeker niet. “Nooit meer beter” is sinds 2019 te koop en de opbrengst wordt geschonken aan het KITES-team van UZ Leuven. Dit medische team biedt gespecialiseerde palliatieve thuiszorg aan kinderen.

Vandaag op 6 januari 2020, exact 5 jaar na het overlijden van Lucas, doet de vzw een eerste schenking van 7.500 euro. Al meer dan boekjes 530 werden verkocht.

Wie Lucas for Life wil steunen, kan dit door vanaf 11 januari een plantje te kopen op een van volgende verkooppunten: Carrefour Herent, Thelma Coffe & Design Leuven, Kinderboekhandel De Kleine Johannes Leuven, Doekjes en Broekjes Leuven en Frituur J&S Holsbeek. De plantjesverkoop “Het Warmste Plantje” is een initiatief van de jonge dynamische groep “Leuven Urban Jungle” in het kader van de grote Leuvense fundraising campagne “Samen Altijd Warmer”.

“Nooit meer beter” is beschikbaar via http://lucasforlife.org en in de betere boekhandel.

Contact: vzwlucasforlife@gmail.com of 0486 12 56 77 (Diewer van der Meijden)

Lees meer over