Longin, Longin en Corten kampioen met Krafft Racing

Longin
Door het annuleren van de 24 uur van Zolder, oorspronkelijk voorzien voor volgend weekend, komt er een voortijdig einde aan het Belcar Endurance Championship 2020. Voor Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten betekent dat dat ze nu zeker zijn van de titel in de Belcar 1-klasse, de topcategorie van het nationale uithoudingskampioenschap.

Voor het tweede opeenvolgende seizoen wisten Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten de Belcar 1-titel te veroveren. Met hun #TheRocket11 Norma uit de ateliers van het Franse Krafft Racing reden ze dit seizoen naar één overwinning en vier tweede plaatsen. Naast die prestigieuze titel in de hoogste Belcar-klasse tikte het trio ook als derde in de algemene Belcar-eindstand aan. Zo zijn ze meteen ook het enige team uit de competitieve Belcar 1-klasse in de top 5 van die algemene rangschikking, tussen wagens uit minder sterk bevolkte categorieën.

“Stéphane Krafft heeft met zijn team vorig jaar de Belcar-handschoen opgenomen”, vat Bert Longin samen. “Dat resulteerde meteen in de Belcar 1-titel en een zege in de 24 uur van Zolder. Dit jaar wist hij dat resultaat te bevestigen, en dat tegenover teams die al jaren Belcar-ervaring hebben. Hoed af voor Stéphane, zeg ik dan.”

Ook Stienes Longin en Christoff Corten zijn uiteraard blij met de titel, al hadden ze beiden het gevoel dat er nog meer inzat. “We hadden graag nog de 24 uur gereden, ook al zou die worden ingekort naar 12 uur”, klinkt het in koor. “We hadden een reële kans om te winnen, en dat zou ons meteen ook toelaten om nog een gooi naar de algemene titel te doen. Maar goed, het is nu zo. We moeten tevreden zijn met wat we hebben.”

“Voor niemand zijn dit makkelijke tijden, ik begrijp dan ook volkomen de beslissing om de 24 uur te schrappen”, voegt Bert Longin er nog aan toe. “Als team en als rijders moeten we vooral dankbaar zijn dat we ook nu nog de steun kunnen genieten van onze partners. Ook zij zijn stuk voor stuk winnaars.” Yves Maes, van Containers Maes, is één van die partners. Ook Maes houdt een positief gevoel aan dit toch bijzondere seizoen over. “Ik was erg verrast over de return die autosport in België krijgt, zowel op sociale media als in de traditionele pers”, aldus Maes. “Dat bewijst ook de Auxipress analyse voor 2020. Mijn bedrijf is heel veel in beeld geweest, en daar is het toch om te doen. De samenwerking met Bert en co loopt bovendien heel makkelijk, het is alsof we elkaar al tien jaar kennen. Maar er is ook een eenvoudige reden waarom het zo goed klikt, met het hele team: zij willen winnen, en ik ook.”

Voor een nieuwe champagnedouche wordt het evenwel nog even wachten, maar het geloof in het nationale endurancekampioenschap blijft. “Ik geef het je nu al op een briefje”, besluit Longin. “Volgend jaar zijn wij met onze bolide van Krafft Racing opnieuw van de partij. Om het nog beter te doen dan dit jaar.”

Lees meer over