"Licht stond op groen", beweert man wiens wagen viel van brug aan Vaartkom

wagen
De vader, die woensdag met zijn gezin in de auto van de brug aan de Leuvense Vaartkom donderde, zal een advocaat onder de arm nemen.

Het gezin, van Chinese afkomst, beleefde woensdagmiddag de schrik van hun leven. Hun wagen belandde tussen gesloten slagbomen op de brug, die vervolgens omhoog ging. De vader, sinds twee jaar een onderzoeker verbonden aan de KU Leuven, laat weten dat hij gerechtelijke stappen overweegt. “Ik weet niet wat daar gebeurd is, maar ik weet één ding dat ik in eerste instantie voorbij een groen licht ben gereden. Daarna sprong het tweede licht op rood. Ik ben gestopt, maar dan sloten de slagbomen zich plots. We konden geen kant meer uit. Ik ben nog uitgestapt op de brug en beginnen zwaaien, om te laten zien dat wij daar nog stonden. Het haalde niets uit, in paniek ben ik terug ingestapt", klinkt het.

Achteraan in de auto zat het zoontje van net geen anderhalf jaar toen het voertuig naar beneden kletterde. Het kind stootte zijn hoofd tot bloedens toe op twee verschillende plaatsen. Het gezin brengt daardoor ook nog donderdag de nacht door in het ziekenhuis. De slagbomen aan de brug zijn ondertussen hersteld en sinds woensdagavond 20 uur is er ook terug verkeer toegelaten, met een korte tussenpauze waarbij de slagboom hersteld werd. De Vlaamse Waterweg meldt wel dat scheepvaartverkeer onder de brug tot zeker vrijdagmiddag 16 uur niet meer mogelijk is. De Vlaamse Waterweg is net als de Leuvense politie een onderzoek gestart naar de omstandigheden van het ongeval.

Auto over de kop

Lees meer over