Levensbeschouwelijk Leuven stelt zich voor aan het publiek op zondag 30 mei

paraplu's
Hoeveel Leuvenaars weten dat er 4 moskeeën zijn in Leuven? Of dat er een Anglicaanse kerkgemeenschap actief is? En dat je kan kennismaken met het Hindoëisme of de Bahá’i gemeenschap? Ook de vrijzinnig humanistische vereniging – huisvandeMens – is zeer actief rond zingevingsthema’s. De meeste Katholieke en Christelijke gebedshuizen zijn wel duidelijk zichtbaar in het straatbeeld van Leuven, maar hun werking is niet altijd goed gekend.

Op zondag 30 mei nodigen ze het ruime publiek uit om “sportief” kennis te maken met die veelheid van levensbeschouwingen die actief zijn in Leuven. Per fiets of te voet wandel je van halte tot halte. Op sommige plaatsen word je uitgenodigd voor een “stoepgesprek”. 16 gemeenschappen nemen deel. “Durf te vragen” is het uitgangspunt.

Op elke plaats word je getriggerd om vragen te beantwoorden. Je gaat letterlijk op “zoek” naar antwoorden.  Klein en groot zoeken mee.

Het centrale thema is “ goed zorgen voor elkaar”, wat simpel weg de kern uitmaakt van de vele levensbeschouwingen die actief zijn in Leuven.

De organisatie vraagt aan de deelnemers om een gekleurde paraplu mee te brengen. Symbool van de rijke diversiteit èn symbool van die zorg voor elkaar.

Om 17.30 u sluiten ze de dag af aan Hal 5. Een onschuldige hand zal de drie winnaars van de zoektocht aanduiden en hun prijzen overhandigen.

Praktisch:

Wanneer? Zondag 30 mei. Zoektocht tussen 14 en 17 uur

Waar? Vertrek aan het grasveld van Hal 5, onthaal en info vanaf 14 uur  (Locomotievenstraat, Kessel-Lo)

De haltes zijn verspreid over Leuven centrum en de rand van Leuven.

Afsluitmoment: 17.30 uur aan Hal 5, met de aanduiding van de 3 winnaars van de zoektocht en prijsuitreiking met slotwoord

Deelnemende groepen en organisaties:

Bahá'i gemeenschap, HuisvandeMens, Al Fath, Imsal, Al Ihsaan, Al Salam, Pastorale zone “Leuven aan de Dijle”, Hindoe gemeenschap, Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, St. Martha & St. Mary’s Anglican Church Leuven, Verenigde Protestantse Kerk Leuven,  Vredeskerk Sint-Michiel, English speaking University Parish (EUP), PARCUM, KU Leuven Lifestance Network, GrenzenbewegenLeuven,  Orbit vzw,  Agentschap integratie en inburgering, Beweging.net Leuven, stad Leuven dienst diversiteit en gelijke kansen

Deze dag wordt georganiseerd in het kader van de Vlaams-Brabantse Interlevensbeschouwelijke Ontmoeting (VBIO).

Lees meer over