Leuvense streetdance dansteams van Pump ’n Dance scoren op WK in Blackpool

15 september 2023 | 10u41 | Gepost door annpeeters
dansers
Coach Eliene-Louize Rijsenburg trok met de dansers van dansstudio Pump ’n Dance naar de World Championships van de United dance Organisation in Blackpool.

Maar liefst 320 teams uit 35 landen tekenden present op het UDO World Street Dance Championship in de Britse badplaats Blackpool. De teams van het Leuvense Pump ’n Dance, aangestuurd door streetdance coach Eliene-Louize Rijsenburg, veroverden diverse ereplaatsen, waaronder twee tweede en een vijfde plaats in de felbevochten teamcategorieën.

Het UDO World Street Dance Championship is al jarenlang de grootste internationale Street Dance competitie en wordt beschouwd als het hoogtepunt binnen de wereldwijde street dance- en hiphopscene. De wedstrijd vond plaats in het gerenommeerde Winter Gardens in de Britse badplaats Blackpool. Het kampioenschap kent diverse categorieën, waaronder solo's, duo's, battles in verschillende stijlen en teamoptredens, gericht op een breed scala aan leeftijdsgroepen.

Indrukwekkende prestaties voor Pump ’n Dance

De drie teams van Pump ’n Dance behaalden dit jaar een indrukwekkende reeks prijzen: PMP Collective werd vice-wereldkampioen uit twaalf teams,  Curiosity veroverde diezelfde titel van vice-wereldkampioen in hun categorie uit acht teams, terwijl Innocence een sterke vijfde plaats behaalde uit zeventien teams. "We wisten van tevoren dat de competitie intens zou zijn", vertelt coach Eliene-Louize Rijsenburg. "Het niveau lag hoog en de dansstijlen van de teams verschilden natuurlijk aanzienlijk. Daarom vertrokken we met hoop en ambitie, zonder concrete verwachtingen. Het spreekt voor zich dat we hard getraind hebben in aanloop naar én tijdens dit WK. De behaalde resultaten bewijzen dat de toewijding en inzet van de teams zich hebben uitbetaald." Naast de drie teams veroverden diverse duo's ook finaleplaatsen, met als resultaat twee wereldtitels, een vice-wereldtitel en twee fraaie vierde plaatsen.

dansers

Lees meer over