Leuvense skeelerclub wacht al 20 jaar op piste, komt er binnenkort een oplossing?

Archiefbeeld

Onlangs landde de pinksterwedstrijd skeeleren voor de vierde keer in de wijk Kwadenhoek in Wilsele-Putkapel. Deze keer stond het ook garant voor het Belgisch Kampioenschap Speedskating op de weg. Een minpunt, het organiserende Roll & Skate Leuven pakte minder medailles dan in het verleden. 

Op vlak van prestaties kon thuisrenner Jason Suttels Roll&Skate gelukkig het goud schenken op de aflossing. Bij de jeugd was het veel minder. “Op organisatorisch vlak ben ik blij met wat we neer hebben gezet, ook met hulp van de buren van de Chiefsinline. Op het sportieve vlak is het een ander verhaal. Onze renners gaven het beste van zichzelf. In de club zitten we wel met afhakers en anderen kunnen niet het niveau brengen dat ze willen omdat ze simpelweg te weinig kunnen trainen. De grote oorzaak daarvan is dat we al 10 à 20 jaar wachten op een trainingspiste die er maar niet komt. Dat heeft als gevolg dat er meer en meer renners afhaken en diegenen die dat niet doen moeten om te trainen naar Tienen, Eppegem of Mechelen rijden om maar de basis van hun sport te kunnen beoefenen. Dat heeft nog andere gevolgen, zo blijft de instroom van goede renners zwak. Ondertussen worden andere clubs op hun beurt sterker omdat ze wel over trainingspistes beschikken”, aldus Philippe Persoons, voorzitter van Roll & Skate Leuven.

“Het is een project dat lopende is. We zijn erover aan het onderhandelen, meer kan ik er niet over kwijt”, vertelde Leuvens schepen van Sport Johan Geleyns (CD&V). Volgens geruchten zou er plaats kunnen komen in het provinciaal domein van Kessel-Lo voor de gevraagde trainingspiste voor skeelers.

Lees meer over