Leuvense podiumkunstenzaal wordt alsmaar duurder: nog maar eens 200.000 extra voor studie

Grote zaal theateropstelling
Grote zaal in theateropstelling. Copyright: Secchi Smith_SBA
De kostprijs voor de Leuvense podiumkunstenzaal werd geraamd op 80 miljoen euro. Daar blijft het dus niet bij, als gevolg van een bijkomende studie moet er nog eens 200.000 euro opgehoest worden.

De extra uitgevoerde studie handelt over de heraanleg van één van de omliggende straten van de zaal, de Lei, zo bleek uit de gemeenteraad van Leuven van maandagavond. Deze zal als werfweg dienen en zal ook opnieuw heraangelegd worden. Dat kwamen ze bij Belga te weten. 

De podiumkunstenzaal zal worden ondergebracht op de site van het ondertussen al afgebroken Sint-Pietersziekenhuis, in de Brusselsestraat. Het nieuwe gebouw in het centrum van Leuven zal uit verschillende ruimtes en zalen voor concerten, voorstellingen en congressen bestaan. Het bezit ook een tuin en een dakterras. De kostprijs voor dit project werd al meermaals duurder.  Momenteel zou het minstens 80 miljoen euro kosten.

Daar komt nu nog een extra kost van 200.000 euro bij. 

N-VA Leuven wijst op de overlast zorgen voor de bewoners door het werfverkeer. PVDA Leuven vroeg zich af 'of de kostenlimiet van dit project ooit bereikt zal worden'.

Lees meer over