Leuvense materialenbank Kirikou groeiend succes

20 januari 2020 | 19u13 | Gepost door redactie
Leuvense materialenbank Kirikou groeiend succes
Kirikou, een project van stad Leuven dat kwalitatieve kinderspullen inzamelt om door te geven aan gezinnen die het minder breed hebben, blijft succesvol. Dat blijkt uit de jaarcijfers van 2019. Vorig jaar werden maar liefst 6.348 verschillende artikelen geschonken. Dankzij deze donaties kunnen kinderen uit 500 Leuvense kwetsbare gezinnen een goede start in het leven nemen.
Het bericht Leuvense materialenbank Kirikou groeiend succes verscheen eerst op Leuven Actueel.

Kirikou werkt samen met 55 Leuvense partners die in direct contact staan met kwetsbare gezinnen en hen begeleiden om uit (kans)armoede te geraken. De partners bekijken met de gezinnen welke spullen ze nodig hebben en plaatsen online, via een webapplicatie, de bestelling bij Kirikou. Kirikou gaat dan aan de slag om pakketten met kindergerief samen te stellen op maat van de noden en wensen van elk gezin. In 2019 zetten 25 vaste vrijwilligers zich op regelmatige basis in om het geschonken gerief na te kijken, indien nodig te herstellen, te stockeren en tot slot in te pakken en te herverdelen. De pakketten worden vervolgens bij de gezinnen thuis geleverd door sociale economiepartner Wonen en Werken. Elke week vinden er zo meerdere leveringen aan huis plaats.

Het project Kirikou werpt, sinds de opstart in 2015, duidelijk vruchten af. “In 2019 deden 500 verschillende gezinnen maar liefst 1.055 aanvragen”, vertelt schepen van zorg en welzijn Bieke Verlinden. “Kirikou bestaat bijna vijf jaar en we merken dat steeds meer partners en gezinnen de weg vinden naar de kinderspullenbank. Aan de immense hoeveelheid schenkingen zien we dat de Leuvenaar Kirikou steeds beter leert kennen en solidair is met inwoners die het financieel moeilijk hebben”, zegt Verlinden.

Wil jij mee deel uitmaken van het succes van Kirikou? Schenk je kinderspullen (van 0 tot 12 jaar) die nog een tweede ronde mee kunnen aan Kirikou. Op de webpagina van Kirikou staat steeds vermeld waar het project op dat moment nood aan heeft. Kleine schenkingen kan je afgeven aan het onthaal van OCMW Leuven (Andreas Vesaliusstraat 47). Grote schenkingen breng je best meteen naar het depot van Kirikou in de kelder van het OCMW. Dit kan op maandag of donderdag. Meer info hierover vind je op www.leuven.be/contact/depot-kirikou.?utm_source=rss&utm_medium=rss

Het bericht Leuvense materialenbank Kirikou groeiend succes verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over