Leuvense Kotmadam eert frietjes van de frituur tijdens Week van de Friet

25 november 2019 | 03u00 | Gepost door redactie
Leuvense Kotmadam eert frietjes van de frituur tijdens Week van de Friet
Om ons gouden culinair erfgoed in de schijnwerper te zetten, vindt jaarlijks de Week van de Friet plaats. Dit jaar gaat de week door van maandag 25 november tot en met zondag 1 december 2019.
Het bericht Leuvense Kotmadam eert frietjes van de frituur tijdens Week van de Friet verscheen eerst op Leuven Actueel.

Naar goede gewoonte staat de laatste week van november in teken van iets wat elke zichzelf respecterende Belg nauw aan het hart ligt. Onze nationale trots: de versgebakken, heerlijk goudgele frietjes van de frituur. Tijdens deze twintigste editie van de Week van de Friet wordt ons culinair erfgoed opnieuw een week lang in de kijker gezet. In vijf steden brengen bekende standbeelden een week lang een ode aan de frietjes van de frituur. Zo zorgen we voor meer goud op straat, en meer goesting in frietjes.

Nergens anders ter wereld kan je zo’n lekkere frietjes eten als in België. De smaak en geur van de Belgische friet is uniek, net als onze frietkotcultuur, die niet voor niets erkend werd tot immaterieel cultureel erfgoed. De frituur is dan ook ingebakken in ons straatbeeld. Een uniek Belgisch gegeven als frietjes van de frituur, verdient het om extra in de spotlight gezet te worden. Met de Week van de Friet wil VLAM iedereen nog eens laten stilstaan bij de smaak en beleving die zo uniek zijn aan de frietjes van de frituur.

Door frietjes op onverwachte plaatsen in het straatbeeld te laten opduiken, wil VLAM iedereen herinneren aan de fierheid die ze terecht koesteren voor onze Belgische frieten.

Van 25 november tot 1 december zullen vijf steden verspreid over Vlaanderen hun liefde voor de Belgische friet kenbaar maken. Ze schakelen hun cultureel erfgoed in om een ode te brengen aan ons culinair erfgoed. Zo zijn respectievelijk standbeelden in Middelkerke, Kortrijk, Mechelen, Leuven en Hasselt een week lang uitgedost met een pakje frietjes van de frituur. In Leuven voorziet de Kotmadam op de Oude Markt de studenten deze week niet enkel van verse koffie, maar ook van een goed pak friet.

Het bericht Leuvense Kotmadam eert frietjes van de frituur tijdens Week van de Friet verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over