Leuvense korfbalclub voor het eerst in topklasse

Korfbalclub Leuven in topklasse
KC Leuven eindigde de reguliere competitie op een historische tweede stek. Dat gaf de Leuvense traditieclub recht op een runner-up finale wedstrijd tegen Putse KC, de voorlaatste uit de Topleague.

Leuven schoot op een warme zondagnamiddag het beste uit de startblokken en wist na verloop van tijd zelfs een 5-12 kloof op het scorebord te zetten. Putse kwam nog knap terug maar finaal waren het de groen-zwarten die de 15-16 winst beet hadden.

 

Voor korfbalclub Leuven is het de eerste keer dat zij in de hoogste klasse van het veldkorfbal uitkomen. Zij zullen zich kunnen meten met gerenommeerde topploegen zoals Boeckenberg en Floriant.

 

“Coaches Gregory Dom en Wouter Stevens hebben met een selectie van ervaren spelers en aanstormend talent dit team de laatste seizoenen naar hogere niveaus getild. Als grootste korfbalclub van de provincie met heel wat aanstormend talent in de rangen, verdient Leuven zeker zijn plekje bij de beste korfbalploegen van België. We zullen volgend seizoen ongetwijfeld moeten knokken voor elk punt maar deze promotie is zonder twijfel een boost voor de club en een motivatie voor onze vele jeugdspelers, jeugdtrainers en supporters“, vertelt voorzitter Koen Cypers trots.

Lees meer over