Leuvense Klimaatscholen voor het twintigste jaar op rij van start

24 september 2019 | 13u31 | Gepost door redactie
Leuvense Klimaatscholen voor het twintigste jaar op rij van start
Maandagavond 23 september, werd voor de twintigste keer de aftrap gegeven van de Leuvense Klimaatscholen. Al twintig jaar op rij moedigt de stad Leuvense scholen aan om het klimaatcharter te ondertekenen en zich te engageren als Leuvense Klimaatschool. Scholen kregen op een infomoment de nodige informatie en kunnen zich vanaf nu registreren als klimaatschool.
Het bericht Leuvense Klimaatscholen voor het twintigste jaar op rij van start verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Tegen 2050 willen we klimaatneutraal zijn. Dat lukt ons enkel als iedereen meedoet. Jongeren spelen daarin een belangrijke rol, want zij zijn de toekomst. Jongeren hebben de jongste maanden alvast een heel groot engagement voor het klimaat getoond. Ik hoop dan ook dat de Leuvense scholen massaal zullen deelnemen”, zegt schepen van klimaat en duurzaamheid David Dessers.

De scholen die in het project Leuvense Klimaatscholen stappen, ondertekenen een klimaatcharter. Daarmee engageren ze zich om mee te werken aan een klimaatneutrale, leefbare stad. De scholen kiezen zelf op welke thema’s ze zich toeleggen. Dat kan gaan over afval, natuur, energie, klimaat, water of duurzame voeding.

“Het is heel fijn om te zien hoe deze scholen hun verantwoordelijkheid nemen om in hun dagelijkse werking en in hun gebouwen duurzaamheid mee te laten gelden. Daarnaast doen ze enorm veel inspanningen om de kinderen bewust te maken van de klimaatuitdagingen. En ze gaan verder dan dat, ze leren de kinderen wat zij zelf kunnen doen om duurzaam te leven”, zegt schepen van onderwijs Lalynn Wadera.

Scholen staan er niet alleen voor. De stad biedt materiële en financiële ondersteuning en er is een breed educatief aanbod. Geïnteresseerde scholen kunnen deelnemen aan de duurzame week, een klimaatcamping organiseren en kinderen afvaardigen in de kindergemeenteraad.

Het bericht Leuvense Klimaatscholen voor het twintigste jaar op rij van start verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over