Leuvense Kerstmarkt haalt meer dan 600.000 bezoekers naar de stad: "Er zijn naar hartelust cadeautjes gekocht"

Kerstmarkt
Het is ondertussen al meer dan een maand geleden dat de 35ste editie van de Leuvense Kerstmarkt de deuren heeft gesloten. De hoogste tijd dus om een balans op te maken.

Het evenement duurde dit jaar voor de eerste keer de volle veertien dagen en dat had duidelijk impact op de Leuvense eindejaarsbeleving. Ondanks het minder fraaie winterweer kwamen toch meer dan 600.000 bezoekers langs op het Ladeuze- en Hooverplein om er de gezelligheid van de 120 standen op te snuiven. Zelfs op de regenachtige momenten bleef het aangenaam druk op beide pleinen, werden er naar hartelust cadeautjes gekocht en trokken de vele bezoekers de stad in om er nog meer kerstsfeer en gezelligheid op te zoeken bij de vele winkels en horecazaken. Ook zij spreken van een geslaagde eindejaarsperiode.

“De Leuvense Kerstmarkt weet elk jaar weer een groot en divers publiek te trekken, van kerstshoppers en studenten tot bezoekers die een avondje uit in de eindejaarsperiode beginnen of eindigen op het Ladeuze- en Hooverplein. Op vraag van de Leuvense handelaars, die een publiekstrekker als de Kerstmarkt ten volle omarmen, hebben we er als stadsbestuur in december alles aan gedaan om de Kerstmarkt met vier dagen te verlengen. Het werd een klinkend succes. Tijdens de afgelopen 35e editie bewees de Kerstmarkt populairder te zijn dan ooit”, aldus Leuvens schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V).

Mooie opbrengst voor het goede doel

Elk jaar ondersteunt de Leuvense Kerstmarkt een actie ten voordele van het goede doel. Voor de 35ste editie zijn drie fondsen samen in zee gegaan onder het motto ‘Bewegen is Leven’. Zij verkochten aan hun stand op het Hooverplein met veel succes de typisch rode kaarsjes die naar goeie gewoonte door de stad Leuven geschonken werden. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers en peter Bart Swings zorgde dat voor een meer dan behoorlijke opbrengst: 30,973 euro stond er op de teller na afloop van de Kerstmarkt.

“Als goede doel hebben wij de warmte van de Leuvense Kerstmarkt mogen ervaren. Deze opbrengst helpt het wetenschappelijk onderzoek vooruit voor type 1 diabetes, transplantatie en hart- en vaatziekten. We zijn dankbaar voor de steun en we werken verder naar oplossingen om het leven van mensen met deze aandoeningen te verbeteren”, zo klinkt het bij de verantwoordelijken van het goede doel van de kerstmarkt.

Lees meer over