Leuvense horecazaken gesloten door aanwezigheid van muizen

station

Het FAVV heeft donderdag controles uitgevoerd op het Martelarenplein en op de Grote Markt in Leuven. Een viertal zaken moest meteen de deuren sluiten. Eerder moesten ook al een zestal zaken elders in de stad verplicht sluiten.

De horecazaken die donderdag verplicht de deuren moesten sluiten zijn La Vignette, De Klimop en La Royale op het Martelarenplein. Op de Grote Markt moest Bar Louis de deuren sluiten. Overal werden er sporen van muizen aangetroffen. In Leuven woedt al langer een muizenplaag, waardoor eerder deze maand al een zestal handelszaken de deuren verplicht tijdelijk moesten sluiten. "Ik kan bevestigen dat voor deze zaken een tijdelijke sluiting werd opgelegd omwille van ongedierteproblemen met een gevaar voor de volksgezondheid. Aan de uitbaters werd een duidelijke toelichting gegeven van de tekortkomingen. Het is aan hen om deze nu aan te pakken. Daarna kunnen ze ons terug contacteren en pas wanneer er een gunstige hercontrole is uitgevoerd kunnen de zaken terug openen", zegt Hélène Bonte, woordvoerster van het FAVV.

De meeste horecazaken werken al vele jaren samen met een firma om ongedierte te bestrijden, maar vinden dat het stadsbestuur ook wat meer inspanningen mag leveren om de muizenplaag onder controle te krijgen. Het stadsbestuur zegt dat ze alles doen wat ze kunnen en organiseren binnenkort nog eens een infomoment. 

Bij de horecazaken die veilig verklaard zijn, was het vandaag enorm druk, het mooie weer lokte veel mensen naar de terrasjes. 

Bar Louis

Lees meer over