Leuvense Dorien leert je alles over hiken in online trektochtschool

Op trektocht met Dorien Craps van de Op Wandel Academy
Online leren hoe je moet hiken? Het kan. Onlangs werd de eerste online trektochtschool van België gelanceerd. In de Op Wandel Academy staan ervaren hikers uit België en Nederland klaar om hun tientallen jaren aan trektochtervaring te delen via videocursussen. Het concept werd bedacht door Dorien Draps (27) uit Leuven van de wandelblog en podcast Op Wandel. 

"Toen ik zelf begon met hiken, kreeg ik steeds vaker vragen in mijn inbox. De nood aan uitleg op beginnersniveau was duidelijk hoog. Dus ging ik op zoek naar experten die de krachten wouden bundelen om beginners op weg te helpen", vertelde de initiatiefneemster. 

Corona heeft ons de voorbije twee jaar wandelen gestuurd, letterlijk dan. Naast de besmettingscurve piekte ook het aantal wandelaars. Die liefde voor wandelen is bij velen blijven plakken.

“Ik merk dat mensen op zoek zijn naar meer. Dankzij het wandelen vinden ze rust. Dat maakt nieuwsgierig naar welk effect hiken zou kunnen hebben. Zo'n trektocht is het ultieme gevoel van vrijheid en eenvoud. Alles wat je nodig hebt zit in je backpack en je leeft dagenlang op het ritme van de natuur. Het helpt om te vertragen in een wereld die nooit meer op pauze lijkt te staan", wist Draps.

Een wandeling hier is niet hetzelfde als een trektocht daar

Je moet met zoveel verschillende factoren rekening houden. Het materiaal, de rugzak, het weer, bevoorrading, fysieke voorbereiding, enzovoort. Met de Op Wandel Academy wil Dorien die onzekerheid wegnemen en mensen met de juiste kennis op pad sturen. De cursussen zijn gemaakt voor beginners: mensen die het nog nooit hebben gedaan, maar er wel van dromen. Mensen die wel al wat ervaring hebben, maar nog heel onzeker zijn en eigenlijk niet weten hoe ze zich goed moeten voorbereiden op hun trektocht, zijn ook welkom. “We willen vooral de drempel wegnemen. Want zelfs de grootste avonturiers zijn ooit ergens begonnen." 

Van kamperen en navigeren tot naar het toilet gaan

Elke cursus spitst zich toe op een bepaald onderdeel. Je kan alle cursussen op je eigen tempo bekijken, waar en wanneer je wil. Achteraf kan je vragen stellen in de Q&A. Voor wie zich helemaal wil voorbereiden, is er het Start-To-Hike pakket. Daarin zitten alle lessen die je nodig hebt om zelfstandig je eerste trektocht te doen, inclusief bonussen, kortingen bij partners en een online community met gelijkgestemde avonturiers.

Voor meer info kan je terecht op https://www.opwandelacademy.be/

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play
Dorien Draps

Lees meer over