Leuvens studentenrestaurant Alma verhoogt prijzen fors

KU Leuven voorziet extra studieplekken voor blokkende studenten

De tijd waarin een Leuvense student een luttele 3 euro moest neertellen voor een koninginnenhapje met friet en groenten of spaghetti ligt al ver achter ons. De studenten lijken minstens het dubbele te moeten betalen vanaf september.

Voor een dagschotel betaalde je in studentenrestaurant Alma vorig academiejaar net geen 4 euro. Daar komt vanaf september minstens 1 euro bij. Voor gerechten in de tweede categorie zoals daar zijn koninginnenhapje en een spaghetti, daarvoor betaal je vanaf 7 in plaats van 5,30 euro. Voor de duurste gerechten zoals ribbetjes moet je al snel 10 in plaats van 7 euro uit je geldbuidel tevoorschijn toveren. De prijzen van broodjes en soep stijgen met ongeveer 10 procent. Hopelijk zijn de ogen van de studenten niet groter dan hun maag, want anders zouden ze zich op financieel vlak wel eens enorm kunnen mispakken.

Als reden voor de stijgingen worden de prijsstijgingen van vele levensmiddelen aangegeven en de indexering van de lonen. De voorbije jaren werd het duidelijk dat Alma het financieel niet goed deed. De centrale keuken sloot en de gebouwen worden nu beheerd door de KU Leuven. Eind 2018 verdween de Alma in het Pauscollege en deze werd vervangen door keukens waarin studenten zelf hun potje kunnen koken. 

Lees meer over