Leuvens stadsbestuur draagt Jeroen Meus voor als ereburger van de stad

18 februari 2020 | 14u50 | Gepost door redactie
Leuvens stadsbestuur draagt Jeroen Meus voor als ereburger van de stad
Het stadsbestuur van Leuven wil Jeroen Meus, de bekende kok en televisiepresentator, de titel van ereburger schenken. Meus is geboren en getogen in Leuven en was eerder al stadskok van de stad. “Jeroen heeft Leuven op de kaart gezet, onder meer als stadskok en met zijn programma Dagelijkse Kost dat in Leuven opgenomen wordt. Hij is iemand die mensen samenbrengt en de waarden van Leuven op een authentieke manier uitdraagt. Dat maakt hem een van de beste ambassadeurs van onze stad”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani.
Het bericht Leuvens stadsbestuur draagt Jeroen Meus voor als ereburger van de stad verscheen eerst op Leuven Actueel.

Jeroen Meus heeft een nauwe band met de stad. Met Luzine, het restaurant waar hij acht jaar eigenaar van was, zette hij Leuven op de culinaire kaart. Meus startte ook de hotdogketen Würst op in Leuven.

Van 2008 tot 2010 was Meus stadskok van Leuven. Hij organiseerde tien initiatieven om Leuvenaars bij elkaar te brengen, waaronder Picknick in het Park dat nog steeds elke zomer plaatsvindt. In 2009 werd Leuven onder zijn ambassadeurschap ‘Stad van de Smaak’.

Meus is ook de bezieler van het tv-programma ‘Dagelijkse Kost’, dat in Leuven wordt opgenomen. “Hij brengt de stad in beeld en bezoekt de lokale handelaars”, zegt schepen van cultuur Denise Vandevoort. “Jeroen is sinds jaar en dag een boegbeeld van Leuven en promoot de stad als een gezellige, verfijnde en interessante plek.”

“Met zijn open geest en sympathieke aard weet Meus als geen ander mensen in verbinding te brengen”, vult burgemeester Ridouani aan. “Hij is iemand die zich durft uitspreken tegen onrecht en ongelijkheid en pleit voor empathie en solidariteit. Een boodschap waar we in Leuven zelf volledig achter staan en willen uitdragen.”

Het ereburgerschap wordt toegekend aan mensen die zich bijzonder hebben ingezet voor Leuven, als blijk van waardering. Onder meer zuster Jeanne Devos en voormalige rectoren Marc Vervenne en André Oosterlinck ontvingen de titel.

Volgende week staat het ereburgerschap op de agenda van de gemeenteraad.

Foto: Marco Mertens

Het bericht Leuvens stadsbestuur draagt Jeroen Meus voor als ereburger van de stad verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over