Leuvens onderwijs ontvangt 5,5 miljoen euro voor verbouwingswerken

21 december 2019 | 07u03 | Gepost door redactie
Leuvens onderwijs ontvangt 5,5 miljoen euro voor verbouwingswerken
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts maakte bekend dat hij 105 miljoen euro investeert in 185 schoolbouwprojecten. Daarvan gaat 5,5 miljoen euro naar Leuvense basis- en secundaire scholen.
Het bericht Leuvens onderwijs ontvangt 5,5 miljoen euro voor verbouwingswerken verscheen eerst op Leuven Actueel.

4,8 miljoen euro gaat als subsidie naar de grootschalige verbouwingswerken die de stad de komende legislatuur plant aan de stedelijke scholen SKLO (gewoon basisonderwijs) en Parkschool (buitengewoon onderwijs). De stad investeert zelf 6 miljoen euro in dit project. De plannen voor die gebouwen liggen klaar. De site aan de Parkpoort krijgt een ware metamorfose, met veel aandacht voor duurzaam bouwen. Buiten de schooluren is het de bedoeling dat de gebouwen open staan voor de buurt en voor verenigingen.

Daarnaast zijn er nog middelen voor dak- en gevelwerken aan het Heilig Hartinstituut in Heverlee, een bijkomend serregebouw aan De Wijnpers, bijkomende klaslokalen voor basisschool De Twijg en verbouwingswerken aan de gebouwen van Steinerschool De Zonnewijzer in Wijgmaal.

“We zijn blij met deze tussenkomst van Vlaanderen. Onze scholen doen enorm veel inspanningen om de leerkrachten en leerlingen voldoende en kwaliteitsvolle ruimte te geven. Met deze middelen schakelen zij een versnelling hoger voor innovatief onderwijs, met aandacht voor kwaliteitsvol leren en groeikansen op maat van elk kind. Vanuit de stad ondersteunen wij hen daarin door hun netwerk te versterken en hen met allerlei expertise te inspireren”, zegt schepen van onderwijs Lalynn Wadera.

Het bericht Leuvens onderwijs ontvangt 5,5 miljoen euro voor verbouwingswerken verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over