Leuvens journalist Eric Claes overleden op 62-jarige leeftijd

16 maart 2023 | 08u48 | Gepost door redactie
Eric Claes
De 62-jarige Eric Claes was al even niet meer gezien. Daarop verwittigden de naasten de Leuvense politie. Zij vonden het lichaam van Claes in zijn woning in Leuven. Hij stierf aan een natuurlijk overlijden.

Claes begon zijn carrière in de journalistiek bij Het Nieuwsblad, vooraleer hij begon te schrijven voor Bouwkroniek en Handelen. Dat (gratis) tijdschrift voor de Leuvense middenstand stampte hij eigenhandig uit de grond. Hij leverde ook het gros van de journalistieke bijdragen. 

Claes was echter vooral verknocht aan Rome. Hij richtte de S.P.Q.R. op, een vereniging waarbij iedereen die zich verweven voelt met de Italiaanse hoofdstad, kon deelnemen aan activiteiten die te maken hadden met Rome. De vereniging had op een zeker moment 120 Romeliefhebbers als lid. Claes had ook een woning in Rome, waar de bekende Italiaanse componist Ennio Morricone zijn buur was. De twee gingen als vrienden door het leven.

Daaruit ontsprong de Romulusprijs, een prijs die elk jaar op 21 april, stichtingsdag van Rome, werd uitgereikt aan een persoon die op één of andere manier Rome gepromoot had.

Lees meer over