Leuvenaar in nationaal bestuur JONGCD&V

19 november 2019 | 10u21 | Gepost door redactie
Leuvenaar in nationaal bestuur JONGCD&V
Afgelopen weekend werd Sammy Mahdi herkozen als nationaal voorzitter van de jongerenvleugel van CD&V. Daarnaast werden ook 10 nationale bestuursleden gekozen. Leuvenaar Ruben Geleyns (27) kwam daarbij als één van de gekozenen uit de bus.
Het bericht Leuvenaar in nationaal bestuur JONGCD&V verscheen eerst op Leuven Actueel.

16 jonge christendemocraten streden de afgelopen weken om de stem van de CD&V-jongeren. Op het congres in Hasselt van zaterdag 16 november werden de resultaten bekendgemaakt. De verkiezing van voorzitter Sammy Mahdi, de enige kandidaat om zichzelf op te volgen, was geen verrassing. De verkiezingen voor het Nationaal Bureau van de christendemocratische jongeren was wel spannender. “Tijdens deze interne campagne zijn we als kandidaten in alle provincies en in de hoofdstad gaan spreken. We stelden er onszelf en vooral onze visie op onze beweging voor aan onze leden”, zegt Geleyns. “Zelf trok ik naar de leden met een boodschap rond een actief vrijwilligersbeleid en een visie op coaching en vorming voor onze jongeren.”

“Er staan ons heel wat uitdagingen te wachten, voor onze jongeren en onze partij. De rol van de JONGCD&V zal daarin een belangrijke zijn. Ik kijk er naar uit om de komende jaren daaraan mijn steentje bij te dragen met de nieuwe ploeg”, zegt Geleyns over zijn nieuwe taak. Onder ander Vlaams parlementslid Karin Brouwers en oud-schepen Erik Vanderheiden zaten in het verleden als Leuvenaar in het nationaal bureau van JONGCD&V, toen nog de CVP-jongeren.

Geleyns kwam in 2018 op met de gemeenteraadsverkiezingen en raakte verkozen, net zoals zijn, vader Johan Geleyns. Vader en zoon mogen echter niet samen zetelen en dus werd in onderling overleg besloten dat zittend gemeenteraadslid Johan Geleyns zijn mandaat opnieuw zou opnemen. Vader Geleyns legde vorige maand nog de eed af als schepen.

Het bericht Leuvenaar in nationaal bestuur JONGCD&V verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over