Leuven verliest Irise ‘Bommeke’ Vanderwegen

Bommeke is niet meer

Leuven is in rouw want ‘Bommeke’ is niet meer. Irise Vanderwegen was een bekend gezicht in de stad en de moeder van Maurice Vanderauwera die tot voor enkele jaren uitbater was van café Sport. “Ik zal ze wel honderd keer op een dag missen”, reageert kleinzoon Kevin Vanderauwera.

Er zijn zo van die dagen dat de wereld even stopt met draaien en vandaag is zo’n dag. Irise Vanderwegen is op 85-jarige leeftijd overleden. Irise was in Leuven bekend als ‘Bommeke’. Voor zoon Maurice Vanderauwera en kleinzoon Kevin Vanderauwera –nu voorzitter van Ho.Re.Ca Leuven-  is de dood van Irise een groot verlies en dat is het eigenlijk voor heel Leuven want ‘Bommeke’ was een bekend gezicht in de stad. “Ze was de eerste die wist of ik boos, triestig of gelukkig was”, reageert Kevin. “Ze heeft zo hard gewerkt en voor iedereen goed gedaan. Nu is het haar beurt om te rusten. Iedereen zal ‘Bommeke’ missen. Ik zal haar wel honderd keer op een dag missen.”

Leuven neemt afscheid van Irise Vanderwegen in aula Eikenveld in Herent op vrijdag 22 oktober om 10 uur. Er zal later ook nog een herdenkingsplechtigheid worden georganiseerd in de Sint-Pieterparochiekerk in Leuven. Een laatste groet brengen, kan in funerarium Pues in de Eikestraat 2 in Herent op donderdag 21 oktober van 18.30 tot 19.30 uur.

Bommeke is overleden op 85-jarige leeftijd
Bommeke werd 85 jaar oud.

Lees meer over