Leuven verft eerste regenboogzebrapaden

Regenboogzebrapad
Een regenboogzebrapad: verschillende steden en gemeenten in Vlaams-Brabant hadden er al eentje. Maar Leuven bleef achter, tot gisteren. In totaal komen er twee regenboogzebrapaden, allebei in de Diestsestraat.

Een regenboogzebrapad is een zebrapad waarvan de strepen niet de traditionele witte kleur maar - zoals het woord het zegt - alle kleuren van de regenboog hebben. Net als bij de regenboogvlag symboliseert die regenboog de gelijkwaardigheid van alle seksuele geaardheden. Het idee werd ingediend door een inwoner van de stad tijdens de participatiecampagne ‘Leuven, maak het mee’. Door in te gaan op de oproep wilde de stad aangeven dat Leuven een open en solidaire plek is voor iedereen.

Verschillende steden en gemeenten in Vlaams-Brabant gingen Leuven al voor, maar gisteren ondernam de studentenstad ook actie.  Met een hele hoop verfpotten gingen de arbeiders van de stad aan de slag om de regenboogstrepen op de straatstenen aan te brengen. In deze fase komen in Leuven twee regenboogzebrapaden: op het kruispunt van de Diestsestraat met de Louis Melsenstraat en op het kruispunt van de Diestsestraat met de Vital Decosterstraat.

Lees meer over