Leuven schort parkeercontroles tijdelijk op

21 maart 2020 | 14u17 | Gepost door redactie
Stad Leuven zal tijdelijk niet langer parkeerwachters uitsturen om te controleren op betalend parkeren en in de blauwe zones. Omwille van de maatregelen om het coronavirus te bestrijden, is de parkeerdruk in de stad fors gedaald. Professionele zorgverleners, zoals de thuiszorg, kunnen zo ook onbeperkt parkeren bij hun patiënten.
Het bericht Leuven schort parkeercontroles tijdelijk op verscheen eerst op Leuven Actueel.

Nu enkel nog essentiële verplaatsingen zijn toegelaten, is de parkeerdruk in Leuven en deelgemeenten een pak lager dan normaal. “Daarom hebben we beslist om de parkeercontroles in de betalende en blauwe zones tijdelijk op te schorten”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “Zo moeten mensen zonder bewonerskaart niet om de twee uur onnodig buiten komen om hun auto te verplaatsen. Professionele zorgverleners, zoals de thuiszorg, kunnen zo ook onbeperkt parkeren bij hun patiënten.” Met de beslissing wil de stad ook de parkeerwachters beschermen.

Dat betekent niet dat auto’s om het even waar geparkeerd mogen worden. De politie houdt een oogje in het zeil en zal flagrante overtredingen beboeten. Zo is parkeren in de voetgangerszone nog steeds verboden. Ook foutparkeren op het voet- of fietspad, of op parkeerplaatsen voor mensen met een beperking, zal nog steeds beboet worden. Net zoals verkeersovertredingen die de verkeersveiligheid in het gedrang brengen. Bewonersplaatsen blijven voor bewoners voorbehouden.

De parkeercontroles stoppen op maandag 23 maart tot en met 5 april. “Het is een tijdelijke maatregel die we zullen monitoren. Indien nodig sturen we bij”, aldus Ridouani.

Het bericht Leuven schort parkeercontroles tijdelijk op verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over