Leuven ontvangt studenten met open armen

30 september 2022 | 12u24 | Gepost door annpeeters
studentenwelkom
Donderdagavond werden studenten op de Oude Markt welkom geheten tussen 19 en 24 uur.

Deze week kwam het Leuvense studentenleven weer op gang met de intocht van de hogeschool- en universiteitsstudenten. Zoals de traditie het wil, worden zij ‘officieel’ verwelkomd tijdens het Studentenwelkom, dat dit jaar voor de 31ste keer plaatsvond op de Leuvense Oude Markt. Op het podium stond onder meer Average Rob.

Druk maar amper politietussenkomsten

"We kunnen ook meegeven dat de eerste echte uitgaansnacht van het academiejaar zonder noemenswaardige problemen is verlopen", zegt Politie Leuven. "Het studentenwelkom kende een rustige start om uiteindelijk een massa feestvierders aan te trekken die de ganse nacht hebben doorgefeest. Zeer druk en veel ambiance op en rond de Oude Markt, de fakbars in de Tiensestraat… "

Politie is heel de nacht duidelijk zichtbaar aanwezig geweest maar hoefde amper tussen te komen. "Naast enkele dronkenmansakkefietjes en wat wildplassers, waren er een aantal interventies voor nachtlawaai. Hetzelfde scenario voor de ganse eerste week trouwens: druk, veel volk, amper politietussenkomsten uitgezonderd een uitzonderlijke schermutseling en vooral klachten van nachtlawaai."

Lees meer over