Leuven Night Run keert terug met een nieuwe organisator

Leuven Night Run

Op zaterdag 21 september prijkt de Leuven Night Run opnieuw op de Leuvense sportkalender. Inschrijven kan vanaf 1 juni. ​

​De Leuven Night Run is de gekende Leuvense belevingsloop doorheen de mooiste historische gebouwen, parken en straatjes van de stad. Tijdens het lopen genieten deelnemers van de unieke sfeer in de binnenstad en van muziek en straattheater langs het parcours.

Voor één keer mogen de lopers op een rode loper door iconische gebouwen hollen waar ze anders (op loopschoenen) niet mogen komen, zoals het historische stadhuis, de hallen van de KU Leuven of de Stadsschouwburg, om maar enkele van de locaties van de laatste jaren te noemen.

“De voorbije acht jaar lag de mede-organisatie van de Leuven Night Run in de deskundige handen van de Hagelandse Runningclub (HRC). Vorig jaar kondigden zij aan te stoppen als organisator, waarop we de handen in elkaar geslagen hebben met Sporty. Heel veel dank aan HRC voor al die jaren loopplezier. Zij komen overigens later dit jaar met een nieuw event. We kijken al heel hard uit naar 21 september en de samenwerking met Sporty, waarmee we de vertrouwde succesformule verderzetten”, zegt schepen van Sport Johan Geleyns (CD&V).

Ook Sporty kijkt al uit naar hun eerste editie van de Leuven Night Run. “Door de kans die we krijgen om dit fantastisch evenement te mogen organiseren, kunnen we de veelzijdigheid van Sporty in de kijker zetten”, zegt Steffi Swennen, eindverantwoordelijke van Sporty.

Op zaterdag 21 september zullen lopers als vanouds de keuze hebben tussen twee afstanden, een family run van 4 km en de night run van 10 km. Het event is een belevingsloop, geen wedstrijd, waardoor er ook geen tijden geregistreerd worden. Het exacte parcours, met alle doorlooplocaties en gebouwen onderweg, maken de stad en Sporty binnenkort bekend. Inschrijven voor de leukste Leuvense loopwedstrijd kan vanaf 1 juni 2024 via www.leuven.be/nightrun.

Lees meer over