Leuven meets Wes Anderson: Expo en Fotowedstrijd van Cinema ZED

28 oktober 2021 | 20u40 | Gepost door annpeeters
poster
In kader van de nieuwste Wes Anderson film The French Dispatch, brengt Cinema ZED aan de hand van een mini-expo en een fotowedstrijd een ode aan de eigenzinnige stijl van de regisseur.

Vanaf 27 oktober, gelijktijdig met de release van The French Dispatch lanceert ZED de mini-expo 'Accidentally Wes Anderson'. Deze kwam tot stand in samenwerking met het populaire gelijknamige Instagram account, dat inmiddels zo'n succes kent dat er ook een boek onder dezelfde naam verscheen. De expo bestaat uit een reeks indrukwekkende foto's geïnspireerd op Andersons kenmerkende stijl: met veel oog voor compositie en kleur en gekruid met een vleugje nostalgie of vergane glorie.

De mini-expo is gratis te bezichtigen van 27 oktober tot 30 november in de foyer van Cinema ZED-Vesalius, Andreas Vesaliusstraat 9c, Leuven.

In de expo is er ook ruimte voorzien voor lokaal talent. Via een fotowedstrijd roept Cinema ZED op om in het Leuvense op zoek te gaan naar bijzondere plekken en deze in vintage Wes Anderson stijl in beeld te brengen. De drie uitverkoren winnaars krijgen een plekje op de expo, een exemplaar van het boek Accidentally Wes Anderson en vrijkaartjes voor The French Dispatch. Deelnemers kunnen hun werk inzenden tot en met 14 november.

Deelnemen aan de fotowedstrijd 'Leuven meets Wes Anderson'?

Je kan je foto insturen tot en met 14 november via WeTransfer naar info@cinemazed.be met als onderwerp 'Wes Anderson fotowedstrijd'. Formaat: JPEG, PNG, of PDF, Resolutie: minimaal 3000dpi.

Lees meer over