Leuven lanceert unieke graveloutfit

truitjes

Op 5 en 6 oktober strijkt het WK Gravel neer in Leuven. Voor die gelegenheid liet de stad Leuven een unieke wieleroutfit ontwerpen, die vanaf nu te bestellen valt. Rij jij binnenkort mee in het Leuvense peloton van ‘graveliens’ en ‘graveliennes’?

Met de nieuwe graveloutfit is de stad Leuven niet aan haar proefstuk toe. Naar aanleiding van het WK wielrennen in 2021 lanceerde de stad Leuven een unieke wieleroutfit. Dat werd een enorm succes. Daarom heeft de stad nu opnieuw een eigen tenue laten ontwerpen, ditmaal in het teken van het WK gravel op 5 en 6 oktober, waarvan de finish in Leuven ligt.

Voor het ontwerp van de outfit schakelde de stad Elke Bleyaert in, oprichtster van The Women Peloton en echtgenote van lokale wielerheld Jasper Stuyven: “Ik was heel erg vereerd toen de stad Leuven mij vroeg om te helpen bij het design van hun WK gravel cycling kit. Het is niet altijd evident om een ontwerp te maken waarin alle belangrijke elementen gelijkwaardig naar voor komen en waar alle betrokken partijen zich in kunnen vinden. Uiteindelijk zijn we er toch in geslaagd om een fantastisch ontwerp te creëren waarin Leuven op een prachtige manier in de spotlight staat. Ik kijk er al naar uit om, richting het WK toe, gravelliefhebbers in deze cyclingkit te zien stralen op de fiets!”

“Met deze unieke wieleroutfit dragen we onze trots en liefde uit voor de fantastische sportstad die we zijn”, zegt schepen van Sport Johan Geleyns (CD&V). “Haast elke dag kom je in Leuven wel een fietser tegen die de WK-outfit uit 2021 draagt. We hopen met de graveloutfit op hetzelfde effect. Ook het WK gravel gaat blijven leven. De truitjes zijn in populaire gravelkleuren ontworpen en zijn een leuke knipoog naar het mooie Leuvense parcours, langs onder meer de fietsspiraal en de Abdij van Park. Dit truitje wordt een hebbeding.”

Wie een outfit wil bestellen, kan dat doen op twee momenten. De eerste bestelronde loopt vanaf nu tot en met vrijdag 26 juli. Snelle beslissers kunnen zo nog hun outfit ontvangen voor het WK gravel plaatsvindt. De tweede bestelronde vindt plaats van maandag 16 september t.e.m. zondag 13 oktober. ​​De prijs van een truitje bedraagt 50 euro, voor een broek betaal je 70 euro. ​​Bestellen kan via www.leuven.be/graveloutfit. ​De productie van de outfits ligt in handen van Santini, officiële partner van UCI.

Lees meer over