Leuven kreunt onder de inbraken

2 december 2021 | 15u56 | Gepost door annpeeters
Vrouw (65) geslagen en bestolen door inbreker
Eerder vandaag meldden we al dat Herent en Kortenberg te maken hebben met een piek in de inbraakcijfers, maar ook Leuven kreunt onder de inbraken.

Onbekenden hebben woensdagavond ingebroken in een woning in de Henricus Bosmanslaan in Wilsele. Toen de bewoner thuis kwam, stelde hij vast dat de ganse woning werd doorzocht. Een raam op de eerste verdieping was stukgeslagen. Dat raam kan worden bereikt via een plat dak. Op het eerste zicht was er niets gestolen. Tijdens het navolgend onderzoek werd vastgesteld dat ook het raam van een woning in de Invalidenlaan stuk was. Ook dit raam zit op de eerste verdieping en kan bereikt worden via een plat dak. De tuinen van beide woningen grenzen aan mekaar. Het huis in de Invalidenlaan staat al een tijdje leeg. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse om in beide woningen een sporenonderzoek uit te voeren. Een buurman wist te vertellen dat hij even voor de inbraken twee figuren in het zwart gekleed in de tuin had zien rondhangen en dat ze gebruik maakten van een zaklantaarn. Toen de twee zagen dat ze waren opgemerkt, gingen ze er vandoor.

Onbekenden hebben woensdag ingebroken in een appartement op het gelijkvloers in de Leeuwerikenstraat in Heverlee. Toen de bewoonster ’s avonds thuiskwam, stelde ze vast dat een raam was ingeslagen en verschillende kasten in het appartement werden doorzocht. Het is niet bekend wat er werd gestolen.

Onbekenden hebben woensdagavond ingebroken in een woning in de Priorijlaan in Heverlee. De daders forceerden een raam en doorzochten een kast in de woonkamer. Ze gingen er vandoor met het cash geld dat ze daar aantroffen.

Onbekenden hebben woensdag ingebroken in een woning op de Aarschotsesteenweg in Wilsele. De bewoners stelden de feiten ’s avonds vast. Een raam aan de achterzijde van de woning dat op kiepstand stond werd geforceerd. De woning werd helemaal doorzocht. De daders gingen ervandoor met cash geld.

Lees meer over